Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Čezatlantsko partnerstvo za trgovino in vlaganja
GZS

Arhiv: Čezatlantsko partnerstvo za trgovino in vlaganja

Evropski parlament, Informacijska pisarna v Sloveniji vas vljudno vabi  na konferenco o Čezatlantskem partnerstvu za trgovino in vlaganja,   "TTIP: med sporazumom in nesporazumom",    ki bo v petek, 5. junija 2015, z začetkom ob 9. uri   v dvorani A Gospodarske zbornice Slovenije, Dimičeva 13, v Ljubljani. 

Tik pred glasovanjem Evropskega parlamenta o poročilu o TTIP in hkrati pred začetkom 10. kroga pogajanj med EU in ZDA, bodo evropske poslanke in poslanci z drugimi udeleženci konference odgovarjali na najbolj pogoste pomisleke javnosti, stare in nove mite ter resnice o vsebini TTIP. Spregovorili bodo o tem, kje vidijo prednosti in slabosti nastajajočega partnerstva za obe pogajalski strani in še posebej za Slovenijo.

 

Program konference:

 

9.00

Pozdravni nagovori

9.15 – 10.45

TTIP: Med velikimi priložnostmi in apokaliptičnimi strahovi

10.45 – 11.30

TTIP skozi oči evropskih poslancev

11.30 – 11.45

Odmor za kavo

11.45 – 12.30

Z Slovenija: Zmagovalka ali poraženka TTIP-a?

12.30

Pogostitev po dogodku

 

Na konferenci bodo sodelovali evropske poslanke in poslanci Tanja Fajon, Lojze Peterle, Franc Bogovič in Patricija Šulin, Brent R. Hartley, veleposlanik ZDA v Sloveniji, mag. Tanja Strniša, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Mirjam Zdovc, svetovalka za trgovinsko politiko na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, dr. Jože P. Damijan, ekonomist in soavtor študije o učinkih prostotrgovinskega sporazuma med EU in ZDA na slovensko gospodarstvo, dr. Aleš Kuhar, agrarni ekonomist in profesor Biotehniške fakultete,  mag. Ajša Vodnik, direktorica Ameriške gospodarske zbornice, AmCham Slovenia, Andrej Gnezda, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, Umanotera in Koalicija proti tajnim sporazumom, Marko Balažic, Društvo za razvoj, Fokus 2031 in dr. Anže Burger, Institut ekonomskih in strateških raziskav, Visio.

 

Celoten program konference najdete na: http://bit.ly/TTIPprogram

 Prosimo vas, da svojo prisotnost potrdite najkasneje do četrtka, 4. junija 2015 prek preprostega obrazca: http://bit.ly/TTIP_prijava. Udeležba na konferenci je brezplačna. 


Fotogalerija









b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj