Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: ZGODNJE PRIJAVE na 7. Brumen
GZS

Arhiv: ZGODNJE PRIJAVE na 7. Brumen

Tudi letos Fundacija Brumen nadaljuje sodelovanje z Gospodarsko zbornico Slovenije pri organizaciji 7. bienala vidnih sporočil Slovenije, ali krajše 7. Brumna, ki se je začelo leta 2013.

Skupaj podeljujeta pohvalo za najboljšega naročnika, ki ima izstopajoče razumevanje za uporabo in podporo vidnih sporočil. Naveza oblikovalec–naročnik–gospodarstvo je namreč dolgoročno gotovo ena od poti do bolj prepoznavnih znamk, višje dodane vrednosti ter boljše konkurenčnosti na globalnem trgu.

Namen Bienala je vzpostaviti kriterije odličnosti na področju oblikovanja vidnih sporočil, spodbuditi rast in promocijo kakovosti le-teh ter zvišati raven vizualne kulture. Zelo pomembno je izpostavljati dobre prakse, se iz njih učiti in nenazadnje spodbuditi promocijo kakovostnih vizualnih rešitev sodobnega časa.

Letos so kategorije razširjene na področje digitalnih medijev, npr. digitalne publikacije, spletno oglaševanje, digitalna informacijska grafika, s katerimi se pokriva hiter razvoj in rast posameznih področij digitalnega komuniciranja. Med novostmi sta tudi kategorija prostorske grafične rešitve in študentsko delo za študentsko nagrado, ki se podeljuje za najboljše nerealizirano delo.

Poleg velike Brumnove nagrade za najboljše delo Bienala, Brumnove nagrade, se podeljuje pohvala žirije za najboljše delo v posamezni kategoriji kot tudi za najboljšega naročnika, kot omenjeno.

Petčlansko mednarodno žirijo, ki bo izbrala finaliste in podelila nagrade, sestavljajo Liza Enebeis (Nizozemska), Michel Bouvet (Francija), Leonardo Sonnoli (Italija), Max Gadney (Velika Britanija) in Artur Rebelo (Portugalska).

Zgodnja prijava na 7. Brumen, je možna do vključno 4. septembra, redna do 9. septembra 2015. Sodelujejo lahko vsa dela, realizirana med 12. 9. 2013 in 9. 9. 2015, sama prijava pa poteka izključno preko spletnega obrazca.

Odprtje 7. bienala vidnih sporočil Slovenije in razglasitev letošnjih nagrajencev bo 20. oktobra 2015 v Narodni galeriji v Ljubljani.

 

Več o vsem:
www.bvss.brumen.org

Fotogalerija









b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj