GZS

Arhiv: Novembra nekoliko večja rast porabe električne energije v industriji

 

Novembra smo že enajsti mesec zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje. S 7,4% je bila večja kot je bila oktobrska (3,7%).

Rast je bila nižja pri neposrednih odjemalcih (1,9%), (oktobra je znašala 5,7%) zato je tokrat za večjo rast zaslužna ostala industrija. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je novembra narasla za 3,9% (oktobra 1,9%).

V prvih enajstih mesecih leta smo beležili 7,9% rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, pri neposrednih odjemalcih je rast znašala 3,6%, celotna poraba v Sloveniji pa je narasla za 4,0%. 

 

  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES 
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

 

20. 01. 2016.

mag. Jože Renar

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj