GZS

Arhiv: V juliju in avgustu smo beležili padec porabe električne energije v industriji

Po rahli trimesečni rasti od aprila do junija smo v juliju in avgustu ponovno beležili padec porabe električne energije, ki je znašal 5,7% v juliju in 3,7% v avgustu glede na enako obdobje lani. Nadaljevalo se je zmanjševanja porabe tudi pri neposrednih uporabnikih, ki traja že od januarja. V juliju je padec znašal 3,8% in v avgustu 2,8% glede na enako lansko obdobje. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je julija znižala za 2,9%, avgusta pa za 1,8% glede na enako obdobje lani. 

V prvih osmih mesecih smo beležili 0,8% padec porabe električne energije v industriji glede na enako obdobje lani, pri neposrednih odjemalcih je padec znašal 5%, celotne poraba električne energije pa se je znižala za 0,4%. 


 

  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES  
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

 23. 09. 2016.

 mag. Jože Renar

 


 

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj