GZS

Arhiv: PRIHOD MAGNE Odlično. Zdaj so potrebni še naslednji koraki

Prihod Magne in v prvi fazi 400 novih delovnih mest, pozneje pa verjetno še bistveno več v Slovenijo, je velik dosežek. Kanadsko podjetje je eno najmočnejših svetovnih akterjev v avtomobilski proizvodnji. Slovenija po drugi strani je ena najmočnejših držav po deležu avtomobilske proizvodnje v nacionalni industrije, ki se ukvarja z avtomobilskimi deli. Imamo številne razvojne dobavitelje svetovne avtomobilske industrije.

Danes države tekmujejo za to, da pridobivajo delovna mesta. Zato je poteza Magne, da tukaj po napovedih zaposli okoli 400 oseb, izjemna promocija za Slovenijo kot destinacijo za investitorje, obenem pa izjemno velika priložnost za Slovenijo da še bolj okrepi promocijo naše države kot prijazne za vlaganja. Vlado je treba za hitro odzivnost v tem primeru pohvaliti. Gre za miselni preskok. Upamo, da ne bo ostalo samo na nekaj primerih.

Sedaj pa so potrebni naslednji koraki. Nujne so sistemske spodbude za investitorje, ne samo tuje, tudi domače. Za vse, ki z novimi investicijami ohranjajo delovna mesta in ki odpirajo nova delovna mesta. Podjetja, kot so Magna, pa tudi Yaskawa in druga, je treba pri tem izkoristiti za aktivno promocijo na tujih trgih, hkrati pa tudi za aktivno promocijo na domačem trgu. Predstavniki države so za zdaj v tem primeru odigrali odlično vlogo.

Pomembna pa je tudi aktivnost občin, ki se morajo aktivno vključiti v aktivnosti za nove investicije in nova delovna mesta. Imamo jih že kar nekaj, ki so zgled. Denimo Ajdovščina, Odranci …, torej tudi manjše občine. Naj bodo takšne obline zgled za miselni preskok tudi številnim drugim slovenskim občinam.

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj