Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Junija smo beležili povečano rast porabe električne energije v industriji
GZS

Arhiv: Junija smo beležili povečano rast porabe električne energije v industriji

Junija smo beležili povečano rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki je znašala kar 11,9%, (maja je znašala 5,6%). Rast traja neprekinjeno že od lanskega decembra. Pri neposrednih odjemalcih smo beležili rast 2,5% (maja 2,8%). Celotna poraba električne energije je junija narasla za 6,1% (maja za 2,7%) glede na enako lansko obdobje.

V prvem šestmesečju smo beležili 7,6% rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, pri neposrednih se je poraba narasla za 0,7%, celotna poraba v Sloveniji pa je narasla za 4,0%.


  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES  
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

 

26. 07. 2017.

 

mag. Jože Renar

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj