Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Oktobra smo beležili nadaljevanje rasti porabe električne energije v industriji
GZS

Arhiv: Oktobra smo beležili nadaljevanje rasti porabe električne energije v industriji

 Oktobra smo že enajstič zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki pa je bila z 2,1% nekaj večja kot septembra (1,1%). Pri neposrednih odjemalcih smo po septembrskem padcu 1,8%, oktobra beležili rast 5,1%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji se je oktobra povečala za 1,1% (septembra za 0,6%) glede na enako lansko obdobje.

V prvih desetih mesecih smo beležili 6,4% rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, pri neposrednih odjemalcih smo beležili 0,5% rast, celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je narasla za 3,3%.

 

 

  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES  
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

19. 12. 2017.

mag. Jože Renar

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj