Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Novembra smo beležili povečano rast porabe električne energije v industriji
GZS

Arhiv: Novembra smo beležili povečano rast porabe električne energije v industriji

Novembra 2017 smo že dvanajstič zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako obdobje v predhodnem letu, ki pa je bila tokrat s 13,4% znatno višja kot oktobra, ko je rast znašala 2,1%. Visoko 11,2% rast so beležili tudi neposredni odjemalci (oktobra 5,0%). Celotna poraba pa je bila novembra za 7,2% večja kot v enakem obdobju v predhodnem letu (oktobra je bila večja za 1,1%).

V prvih enajstih mesecih lanskega leta smo beležili 7,1% rast porabe električne energije v industriji glede na enako obdobje v predhodnem letu, pri neposrednih odjemalcih je rast znašala 1,5%, celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je narasla za 3,7%.

  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES  
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

 

03. 01. 2018.

mag. Jože Renar

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj