Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Tudi decembra smo beležili rast porabe električne energije v industriji
GZS

Arhiv: Tudi decembra smo beležili rast porabe električne energije v industriji

Decembra 2017 smo že trinajstič zapored beležili rast porabe električne energije v industriji glede na enako obdobje v predhodnem letu, ki pa je bila s 4,2% skromnejša kot novembra (13,4%). Neposredni odjemalci so beležili rast 7,4%, medtem ko so novembra dosegli 11,2% rast. Celotna poraba pa je bila decembra za 2,3% večja, medtem ko je bila novembra za 7,2% večja kot v enakem obdobju v predhodnem letu. 

V lanskem letu smo beležili 6,8% rast porabe električne energije v industriji glede na predhodno leto, pri neposrednih odjemalcih je rast znašala 1,9%, celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je narasla za 3,6%.

 

 

  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES  
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

26. 01. 2018.
mag. Jože Renar

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj