Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Po junijskem rahlem padcu julija ponovna rast porabe električne energije v industriji
GZS

Arhiv: Po junijskem rahlem padcu julija ponovna rast porabe električne energije v industriji

Junija smo beležili rahel padec porabe električne energije v industriji (0,5%), medtem ko je julija spet prevladala rast, ki je znašala 6,8% glede na enako lansko obdobje. Pri tem so neposredni odjemalci beležili rast tako junija (0,1%) kot julija (4,8%), celotna poraba v Sloveniji pa je junija padla za 0,3% in julija narasla za 3,5%. 

V prvih sedmih mesecih smo beležili 2,3% rast porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, pri neposrednih odjemalcih se je poraba povečala za 4,1%, celotna poraba v Sloveniji pa za 2,1%.

  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES  
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

 

31. 08. 2018.

mag. Jože Renar

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj