Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Novembra smo beležili znaten padec porabe električne energije v industriji
GZS

Arhiv: Novembra smo beležili znaten padec porabe električne energije v industriji

Novembra smo po štirih mesecih zmerne rasti beležili znaten padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki je znašal 6,3%. Pri tem so neposredni odjemalci po enajstih mesecih rasti že drugič zapored beležili velik padec, ki je novembra znašal kar 13,9% (oktobra je znašal 8,9%). Celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je oktobra padla za 3,6%, glede na enako lansko obdobje.

 

V prvih enajstih mesecih smo beležili 1,6% rast porabe električne energije v industriji, pri neposrednih odjemalcih se je poraba povečala za 0,8%, celotna poraba v Sloveniji pa se je povečala za 1,4% glede na enako lansko obdobje.

  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES  
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90% njihove porabe.

 

03. 01. 2019.

mag. Jože Renar

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj