Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Po padcih v februarju in marcu se je aprila vrnila rast porabe električne energije v industrijo
GZS

Arhiv: Po padcih v februarju in marcu se je aprila vrnila rast porabe električne energije v industrijo

Po občutnih januarskem in februarskem padcu se je aprila v industrijo ponovno vrnila rast porabe električne energije glede na enako lansko obdobje, ki je dosegla kar 11,8 %. A pri tem smo že sedmi zaporedni mesec beležili padec porabe električne energije pri neposrednih odjemalcih, ki je tokrat znašal 7,4 %. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je aprila narasla 5,9 % glede na enako lansko obdobje. Velja pa pri tem vendarle izpostaviti tudi lanski nizek nivo porabe v aprilu.

Poraba električne energije v industriji v prvih štirih mesecih letos je bila za 0,1 % nižja, pri neposrednih odjemalcih je bila za 10,1 % nižja, celotna poraba v Sloveniji pa je bila za 0,7 % nižja glede na enako lansko obdobje.

 

 

  • VIR Mesečna poročila o obratovanju (obratovalni podatki) ELES 
  • *Ocena GZS za predelovalne panoge temelji na predpostavki, da je poraba el. energije za gospodinjstva in ostale porabnike razen industrije ostala glede na l. 2008 nespremenjena.  
  • **Neposredni odjemalci na 110kV so pretežno podjetja za predelavo kovin (aluminij, jeklo). Od februarja 2012 so se jim pridružili še trije novi neindustrijski odjemalci. Kljub temu proizvajalci kovin predstavljajo več kot 90 % njihove porabe.

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj