Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Vlada podaljšala ukrepe za lažje izpolnjevanje davčnih obveznosti
GZS

Arhiv: Vlada podaljšala ukrepe za lažje izpolnjevanje davčnih obveznosti

Ljubljana, 28. decembra (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji podaljšala ukrepe iz šestega protikoronskega zakona, ki davčnim zavezancem omogočajo lažje izpolnjevanje davčnih obveznosti. Namesto do konca leta 2020 bodo veljali še do konca marca 2021.

Šesti protikoronski zakon velja od 28. novembra, tako kot v prvem valu epidemije pa določa, da lahko Finančna uprava RS zavezancem - fizičnim in pravnim osebam - v primeru izgube prihodkov zaradi epidemije dovoli odlog plačila davkov ali prispevkov za čas do dveh let oz. dovoli plačilo davkov ali prispevkov v največ 24 mesečnih obrokih. Enako velja za akontacije davka ali davčni odtegljaj.

Ukrep bi veljal do konca tega leta, zdaj pa ga je vlada za tri mesece podaljšala, so po dopisni seji vlade sporočili s finančnega ministrstva.

Podaljšanje ukrepov so pojasnili z dejstvom, da so zaradi epidemioloških razmer še vedno omejene nekatere gospodarske dejavnosti, zaradi česar se davčni zavezanci soočajo s težavami pri pridobivanju prihodka ter plačilu davčnih obveznosti. Spomnili so, da se za čas odloga in obročnega plačila davčnemu zavezancu ne zaračunajo obresti.

Vir:  FURS >>

Fotogalerija