Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Prevzemanje družbene odgovornosti - vprašalnik EASME
GZS

Arhiv: Prevzemanje družbene odgovornosti - vprašalnik EASME

Izvajalska agencija EU za mala in srednje velika podjetja (Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises EASME) je naročila študijo o prevzemanju družbene odgovornosti malih in srednje velikih podjetij (MSP) ter novoustanovljenih podjetij.

Družbena odgovornost podjetij se nanaša na odgovorno delovanje podjetij v povezavi z njihovim vplivom na družbo. To pomeni, da podjetja v svoje poslovanje vključijo trajnostne prakse, socialne, okoljske, etične vidike, človekove pravice in skrb potrošnikov. 

Cilji študije so: oceniti družbeno odgovorno in trajnostno delovanje evropskih MSP in novoustanovljenih podjetij, zbrati primere dobrih praks ter raziskati, kakšne podporne politike so na voljo evropskim podjetjem, ki so pripravljena delovati družbeno odgovorno in trajnostno. Na osnovi tega zbrana priporočila in praktične rešitve bodo evropska MSP in novoustanovljena podjetja spodbujala k prevzemanju družbene odgovornosti. To naj bi med drugim vključevalo: finančno podporo, informacije, usmeritve, možnosti mreženja za lokalna podjetja, ki želijo poslovati bolj etično in trajnostno.

Raziskovalni inštitut “Visionary Analytics” kot del te študije izvaja raziskavo, ki je namenjena MSP (do 250 zaposlenih). Vabimo vas, da v njej sodelujete. Na tem področju je bilo specifičnim potrebam MSP do sedaj namenjeno le malo pozornosti (v nasprotju z velikimi podjetji). Raziskava bo pomagala zbrati informacije o trenutnih razmerah in pričakovanjih podjetij v povezavi z družbeno odgovornostjo in trajnostjo. Mnenja in izkušnje podjetij bodo imela pomembno vlogo pri oblikovanju politike s tega področja na ravni EU.

V raziskavi lahko sodelujete na tej povezavi:

https://survey.alchemer.com/s3/6173207/CSR-survey-for-SMEs

Vprašalnik je v angleščini, francoščini, nemščini, italijanščini in španščini. Če za boljše razumevanje potrebujete vprašalnik v drugem jeziku (od naštetih), je tukaj na voljo navodilo v vseh jezikih držav, ki so zajete v študiji. Kliknite na povezavo in našli boste ustrezen prevod.

Upoštevajte, da je raziskava namenjena zlasti MSP (do 250 zaposlenih), ki delujejo v naslednjih panogah:

·         agroživilska industrija (proizvodnja prehrambenih izdelkov ali pijač, poljedelstvo in živinoreja),

·         tekstilna in oblačilna industrija (proizvodnja tekstila, oblačil ali obutve),

·         transport (kopenski, vodni in zračni),

·         trgovina na drobno (vse maloprodajne dejavnosti),

·         farmacevtska industrija (proizvodnja farmacevtskih izdelkov),

·         rudarstvo in kamnolomstvo (pridobivanje premoga, lignita, rud, rudarjenje in podporne storitve),

·         turizem in gostinstvo (dejavnosti nastanitvenih obratov, gostinske dejavnosti, dejavnosti potovalnih agencij),

·         bančništvo, finance in zavarovalništvo (vse dejavnosti).

 

Najlepša hvala za vaše sodelovanje!

 

Fotogalerija

b i u citat


CAPTCHA slika
Prosimo prepišite varnostno kodo s slike:
Komentiraj