Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Platforma Trade4MSMEs
GZS

Arhiv: Platforma Trade4MSMEs


Platforma Trade4MSMEs - orodje za pomoč malim podjetnikom pri iskanju trgovinskih informacij

Neformalna delovna skupina za mikro, mala in srednja podjetja (MMSP) v Svetovni trgovinski organizaciji (STO) je postavila novo spletno  platformo Trade4MSMEs. Orodje je namenjeno pomoči malim podjetjem pri iskanju informacij, povezanih s trgovino, ki izboljšujejo njihovo sposobnost mednarodnega trgovanja. Platforma je namenjena tudi oblikovalcem politik kot pomoč pri oblikovanju  ukrepov, prilagojenim potrebam malih podjetij.

Spletno mesto Trade4MSMEs je platforma, razvita za podporo mikro, malim in srednje velikim podjetjem (MSME), ki se ukvarjajo z mednarodno trgovino, kot tudi oblikovalcem politik in raziskovalcem, ki delajo na povezavi med MSME in trgovinskimi vprašanji.

Nova platforma Trade4MSMEs malim podjetjem omogoča dostop do raznovrstnih trgovinskih informacij, združenih iz različnih virov. Platforma vsebuje kratke vodnike, ki zagotavljajo ključne informacije o korakih, ki jih morajo podjetja upoštevati pred izvozom ali uvozom blaga ali storitev, na primer, kako oceniti izvozni potencial trgov, na katere ciljajo, in njihovo pripravljenost za izvoz.

Trade4MSMEs ponuja tudi informacije za oblikovalce politik, vladne uradnike in raziskovalce. Platforma tako izpostavlja pomembna vprašanja za MMSP in ponuja vpoglede v najboljše prakse. Platforma prav tako vsebuje informacije o mednarodnih in regionalnih pobudah, namenjenih MMSP, in vsebuje povezave do virov podatkov MMSP, ki so na voljo za analitične namene.

Trenutni partnerji platforme so Global Trade Helpdesk, Mednarodna gospodarska zbornica in njeni Centri za podjetništvo, Mednarodni trgovinski center in Google. Pri oblikovanju platforme sta s finančnimi vložki pomagali tudi Združeno kraljestvo ter Kanada.

Platforma se bo v prihodnjih mesecih nadgrajevala in razvila dodatna partnerstva.

Dostopajte do platforme tukaj.

Tanja Jamnik
SPOT svetovanje osrednjeslovenske regije


Fotogalerija