Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Javni natečaj za podjetnice začetnice je že objavljen! Rok za prijavo je 19. maj!
GZS

Arhiv: Javni natečaj za podjetnice začetnice je že objavljen! Rok za prijavo je 19. maj!

Javni natečaj je bil objavljen 21. aprila v obliki javnega razpisa in se nanaša na podjetnice začetnice, ki so med 1.1.2022 in 18.5.2023 ustanovile podjetje. Ustanovljeno podjetje je lahko bodisi s.p., d.o.o. zavod ali zadruga (v skladu z zakonodajo). V primeru ustanovitve d.o.o., morajo biti podjetnice začetnice, ki kandidirajo na natečaju, vsaj 51% lastnice podjetja. Podjetje mora biti ustanovljeno na ozemlju Republike Slovenije.

Podjetnice začetnice, ki so ustanovile podjetje v času od 1. januarja 2022 in se udeležile spletnega usposabljanja ABC podjetništva, so lahko deležne finančne spodbude. Nagrada za najboljši poslovni model in njegovo predstavitev lahko znaša 3.000 evrov.

Višina sredstev na razpolago je 300.000 evrov in je namenjena stotim izbranim podjetnicam začetnicam. Razpis bo odprt do vključno 19.5.2023 do 16:00 ure.

Cilji razpisa in natečaja med drugim vključujejo ustanovitev in uspešen zagon vsaj 100 novih podjetij, ki jih vodijo ženske, stabilnejši začetek poslovne poti teh podjetnic ter povečanje njihove inovativnosti in tržne usmerjenosti.

Finančna spodbuda je namenjena 100-tim udeleženkam ABC podjetništva (med letom 2020 in 2023), ki so svoj poslovni model tudi predstavile in se uvrstile med najboljših sto.

Dodaten pogoj je da nagrajene  podjetnice še niso prejele finančne spodbude na enakem razpisu v letu 2021 in 2022.

 

Postopek prijave na natečaj

Vlogo, pripravljeno v slovenskem jeziku in skladno s določili javnega razpisa, podjetnice začetnice oddajo preko spletnega prijavnega obrazca, ki ga najdete na spletni povezavi (www.podjetniski-portal.si/programi/podjetnice/obrazec-za-natecaj-za-podelitev-financnih-spodbud). Vlogo je potrebno oddati najkasneje do 19. maja 2023 do 16:00 ure.

K prijavi je potrebno priložiti tudi potrdilo o opravljenem usposabljanju ABC podjetništva, ki ga prijavitelj pridobi na točki SPOT Svetovanje, kjer je usposabljanje zaključil.

https://www.spiritslovenia.si/razpis/402



pripravil:
Rok Gros
svetovalec SPOT Svetovanje Osrednjeslovenske regije

Fotogalerija