Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: NOV MIKROKREDIT »P7« DO 25.000 EVROV- NOVOST ZA MIKRO IN MAJHNA PODJETJA
GZS

Arhiv: NOV MIKROKREDIT »P7« DO 25.000 EVROV- NOVOST ZA MIKRO IN MAJHNA PODJETJA

Mikrokredit »P7« do višine največ 25.000 evrov za manjše investicije in (ali) obratna sredstva najmanjših podjetij! Mikrokredit Slovenskega podjetniškega sklada odlikuje ročnost do 5-ih let in enostavnost pridobitve.

MIKROKREDIT »P7« JE ODPRT Z 21. APRILOM!
Slovenski podjetniški sklad (SPS) razpisuje nov sklop mikrokreditov, ki so na voljo pod zelo ugodnimi pogoji in na razpolago mikro ter majhnim podjetjem. V okviru finančnega razpisa pod imenom »P7 2023 – MIKROKREDITI 2023« je na voljo 30 milijonov evrov. Razpis se financira iz Sklada skladov SID BANKE.

MIKROKREDIT »P7« DO 25.000 EVROV IN ROČNOSTJO DO 5-IH LET!
Mikrokredit SPS »P7« predstavlja enostavno in hitro obliko financiranja v višini od 5.000 evrov do 25.000 evrov in ročnostjo do 5 let. Pridobitev odlikujejo niže zahteve po zavarovanju (8 menic podjetja), nižjo obrestno mero (37,5 % 6-mesečnega EURIBOR-a + fiksni pribitek 0,8 %) in koriščenje moratorija do 6 mesecev. Mikrokredit lahko krije do 100% vrednosti upravičenih stroškov projekta (a največ 25.000 evrov). Ne zaračunajo se stroški odobritve in vodenja kredita.

Razpis P7 2023 – MIKROKREDITI 2023 je namenjen res najmanjšim, a pod določenimi pogoji!
Sredstva so na voljo mikro ter majhnim podjetjem, ki so bila ustanovljena pred 1.1.2022, ter z vsaj enim zaposlenim.
Na voljo se le podjetjem z bonitetno oceno vsaj SB7 po eS.BON. Ta bonitetna ocena predstavlja povprečno zmožnost gospodarske družbe za poravnanje obveznosti. Verjetnost nastopa dogodka neplačila po modelih in kazalnikih, ki jih dosega takšno podjetje, ne odstopajo bistveno od povprečja za vse slovenske družbe.

ČEMU JE NAMENJEN MIKROKREDIT »P7«, POSTOPEK PRIDOBITVE IN DRUGI POGOJI
Sredstva se lahko porabijo za financiranje stroškov, kot npr. nakup nove opreme, nakup patentiranih pravic, licenc, stroški materiala in trgovskega blaga, stroški storitev, plače zaposlenih ter drugih operativnih stroškov.
Po tem razpisu lahko upravičeni kreditojemalec prejme največ dva mikrokredita.
Podjetja lahko vlogo oddajo elektronsko prek ePortala na SPS. Razpis bo odprt do porabe sredstev. Razpisni roki so v maju, juniju, septembru in oktobru.
Pogoji in objavljen razpis lahko najdete v Uradnem listu RS št. 46/2023 ali na spletni strani SPS (https://www.podjetniskisklad.si/p7-2023-mikrokrediti/).


pripravil:
Rok Gros
svetovalec SPOT Svetovanje Osrednjeslovenske regije



VIR:
https://www.podjetniskisklad.si/slovenski-podjetniski-sklad-razpisuje-novih-30-mio-eur-mikrokreditov-namenjenih-mikro-in-malim-podjetjem/

Fotogalerija