Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Brezplačno usposabljanje za raziskovalne managerje, 8.-10. november 2023, Bruselj
GZS

Arhiv: Brezplačno usposabljanje za raziskovalne managerje, 8.-10. november 2023, Bruselj

Raziskovalna predstavništva v Bruslju iz Češke, Slovaške, Madžarske in Poljske bodo od 8. do 10. novembra 2023 ponovno organizirala usposabljanje za raziskovalne managerje. Tovrstna usposabljanja potekajo dvakrat na leto in se jih je v preteklosti udeležilo že kar nekaj raziskovalcev iz Slovenije.

Usposabljanje je predvideno za 35 udeležencev – 28 raziskovalcev iz raziskovalnih in inovacijskih institucij s sedežem na Češkem, Madžarskem, Poljskem in Slovaškem ter 7 udeležencev iz drugih pridruženih držav EU. Cilj tega intenzivnega dogodka je ozaveščanje o političnem kontekstu programov in pobud EU za raziskave in inovacije s posebnim poudarkom na evropskih okvirnih programih. Namenjen je raziskovalnim managerjem in vodjem raziskovalnih projektov (RPM), ki predstavljajo podporno osebje za raziskave in inovacije v  javnih in zasebnih organizacijah, vključenih v raziskovalne in/ali inovacijske projekte EU (vodji projektov, koordinatorji, administrativno osebje, itd).

Udeležba na usposabljanju je brezplačna, potne stroške in stroške bivanja pa krije pošiljajoča institucija/udeleženec. Prijavnica bo odprta do 21. junija 2023. Zelo pomemben del prijave je tudi motivacijsko pismo, ki je osnova za izbiro udeležencev. Izbrani udeleženci bodo obveščeni do predvidoma 28. junija 2023. Praviloma naj bi na usposabljanju sodeloval samo en udeleženec iz vsake organizacije.

Za več informacij se lahko obrnete na Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje.

Fotogalerija