Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Redni online sestanki kot primer dobre prakse E-vodenja
GZS

Arhiv: Redni online sestanki kot primer dobre prakse E-vodenja

Projektni partnerji projekta E(U) Leaders se vsakih 14 dni srečujemo prek spleta na t. i. »catch-up« sestankih z namenom spremljanja razvoja nalog ter digitalni prenos znanja in izkušenj. Prek sestankov uporabljamo znanja, pridobljena skozi projekt, hkrati pa nam omogočajo učinkovitost ter uresničevanje ciljev projekta, torej spodbujanje konkurenčnosti in produktivnosti podjetij in organizacij z razvojem strateških veščin e-vodenja, potrebnih za podjetnike, delodajalce, vodje in menedžerje, kot tudi za trenerje poklicnega izobraževanja in usposabljanja, vzgojitelje in mentorje, da učinkovito in uspešno upravljajo svoje ekipe v virtualnih delovnih okoljih.

Na »catch-up« sestankih pregledamo napredek ali posodobitve od zadnjega sestanka z namenom zagotavljanja pravočasnega opravljanja nalog, razreševanja morebitnih vprašanj in pomislekov.

Vloga sestanka je zagotoviti forum za člane ekipe ali zainteresirane strani za poročanje o napredku, izmenjavo informacij, zastavljanje vprašanj in prepoznavanje morebitnih ovir ali izzivov, ki bi lahko ovirali napredek. Tovrstni sestanki so še posebej pomembni za e-vodenje, kjer so potrebne pogoste posodobitve in usklajevanje, da zagotovimo, da projekt ostane na pravi poti. Poleg tega lahko pomagajo graditi kohezijo in sodelovanje v ekipi, saj članom ekipe nudijo priložnosti za izmenjavo idej in pogledov. Veliko lahko pripomorejo k spodbujanju kulture odgovornosti in preglednosti, kjer se od članov skupine pričakuje, da poročajo o svojem napredku in identificirajo morebitne težave, ki bi lahko vplivale na njihovo delo.

V širšem smislu pa je vloga »catch-up« sestankov v e-vodenju spodbujanje učinkovite komunikacije, usklajevanja in reševanja problemov znotraj ekipe ali organizacije. Z rednim preverjanjem in pregledovanjem napredka lahko e-vodje pomagajo članom ekipe, da ostanejo osredotočeni na svoje cilje in učinkoviteje sodelujejo pri doseganju skupnega cilja.

Vir: https://euleaders.eu/

Fotogalerija