Gospodarska Zbornica Slovenije | PROJEKT E(U) LEADERS REVOLUCIONIRA RAZVOJ E-VODENJA
GZS

PROJEKT E(U) LEADERS REVOLUCIONIRA RAZVOJ E-VODENJA

Projekt EU Leaders je pionirska pobuda, namenjena napredku veščin e-vodenja z ustvarjanjem celovitega nabora digitalnih orodij in pristopov. Z obravnavanjem izzivov in priložnosti upravljanja virtualnih delovnih okolij in timov želi projekt opremiti vodje s potrebnimi veščinami za sodoben trg dela. V tem članku bomo raziskali ključne rezultate projekta, nedavne dosežke in prihajajoče mejnike.

Opolnomočenje e-vodje.

Projekt EU Leaders je predstavil pet bistvenih projektnih rezultatov, ki naj bi preoblikovali področje razvoja e-vodenja:

  • Priročnik o vključitvah najboljših praks o ustreznih digitalnih delovnih okoljih:

Priročnik služi kot dragocen vir za organizacije, ki želijo optimizirati svoja digitalna delovna okolja. Poln vpogledov in priporočil ponuja praktične strategije za ustvarjanje učinkovitih in vključujočih virtualnih delovnih mest (preverite tukaj!)

  • Model e-vodenja, sprejet v okviru tehnoloških in netehnoloških organizacij:

Drugi rezultat projekta je sprejetje modela e-vodenja s strani tehnoloških in netehnoloških organizacij. Da bi zagotovila njegovo učinkovitost, je projektna skupina izvedla fokusne skupine z raznoliko skupino e-voditeljev iz različnih držav, ki so se vključili v pronicljive razprave in zbrali dragocene povratne informacije (preverite jih tukaj).

  • Visokotehnološki tečaj za e-vodje:

Projekt, ki je trenutno v teku, razvija visokotehnološki tečaj, katerega cilj je izboljšati spretnosti in kompetence podjetnikov, delodajalcev, vodij, menedžerjev, trenerjev poklicnega izobraževanja in usposabljanja, mentorjev in izobraževalcev. Tečaj bo zadovoljeval potrebe posameznika, osredotočen bo na osebni razvoj in vključeval metodologijo mentorstva. Moduli usposabljanja tečaja zajemajo široko paleto ključnih tem, vključno s stili e-vodenja, strategijami e-upravljanja, e-etiko, e-socialnimi veščinami in e-team buildingom, informacijsko in podatkovno pismenostjo, informacijsko varnostjo, GDPR, e-tehnološkimi veščinami, pa tudi  ocenjevanjem in učinkovitimi tehnikami spremljanja.

  • V kratkem bosta predstavljena tudi druga dva rezultata projekta – E-učna platforma za vodje in Certifikacijski okvir za veščine e-vodenja.

Prizadevanja za diseminacijo

Projektni partnerji so aktivno razširjali napredek projekta prek svojih obširnih mrež. Na primer, Univerza v Aveiru je predstavila predhodne rezultate projekta na seminarju o e-vodenju na portugalski vojaški akademiji. Na dogodku so bile predstavljene najboljše prakse in okvir kompetenc v e-vodenju, skupaj z dvema e-knjigama, izdanima v okviru projekta.

Osebne skupne dejavnosti

Partnerji projekta EU Leaders so se pred kratkim zbrali na Cipru na dogodku kratkoročnega skupnega usposabljanja osebja, imenovanem »Train the Leaders«. Dogodek, ki ga je gostil Eurosuccess Consulting, je vseboval delavnice in aktivnosti, osredotočene na kompetenčni okvir modela e-vodenja in visokotehnološki tečaj za e-vodje. Delavnice so vodile ugledne institucije, kot so Univerza v Aveiru, p-consulting.gr, TUV Cyprus, Nefinia, Gospodarska zbornica Slovenije, Eurosuccess Consulting in Wisamar.

Transnacionalni projektni sestanek

Zadnje transnacionalno projektno srečanje je prav tako potekalo na Cipru, kjer so partnerji razpravljali o napredku izvajanja projekta in prihodnjih korakih. Med srečanjem je p-consulting.gr predstavil prvi osnutek platforme za e-učenje za vodje, medtem ko je TUV Cyprus predstavil načrt za certifikacijski okvir za veščine e-vodenja. Nefinia je zagotovila posodobitve o napredku kakovosti projekta, p-consulting.gr pa je delil napredek partnerstva pri diseminaciji.

Pogled naprej

Pred projektom EU Leaders so razburljivi dogodki, vključno z uvedbo visokotehnološkega tečaja e-Leaders, uvedbo platforme za e-učenje za vodje, vzpostavitvijo certifikacijskega okvira za veščine e-vodenja in prihajajočim spletnim srečanjem. Ti prihajajoči mejniki bodo še okrepili poslanstvo projekta za spodbujanje odličnosti digitalnega vodenja in opolnomočenje vodij v razvijajočem se digitalnem okolju.

Sledite nam za več informacij o delu na daljavo in vodenju ekipe na Facebooku & Linkedinu.

Vir: https://euleaders.eu/

Fotogalerija