Gospodarska Zbornica Slovenije | Arhiv: Brezplačni webinar: Finančne spodbude za startup in scale-up podjetja (MSP) v 2024 in predstavitev Sekcije startup in scaleup podjetij na GZS
GZS

Arhiv: Brezplačni webinar: Finančne spodbude za startup in scale-up podjetja (MSP) v 2024 in predstavitev Sekcije startup in scaleup podjetij na GZS


Državne spodbude so ključne za start-up okolje v državi! Lahko so ključnega pomena tudi za Vas!

SPOT Svetovanje Osrednjeslovenske regije Vas vabi na brezplačni webinar »Finančne spodbude za start-up in scale-up podjetja (MSP) v 2024 in predstavitev Sekcije start-up in scale-up podjetij na GZS«, ki bo potekal 18. aprila 2024 med 12. in 13. uro prek spletne video aplikacije ZOOM. Zahtevana je predhodna prijava – link za prijavo sledi spodaj!

 

Izbor financiranja je za majhnega podjetnika kritična in državna sredstva so med najbolj ugodnimi!

Pomembnost izbora primerne oblike zagonskih sredstev je za mikro-, mala in srednja podjetja ključna. Ta sredstva so v celoti porabljena za zagon, rast in razvoj podjetja in kot taka posebnega pomena za zagonska podjetja pri prvi nabavi zalog, opreme, zaposlovanja delavcev in implementacijo tehnologije v izbranem poslovnem modelu.

 

Primerno začetno financiranje Vam lahko pomaga tudi pri prodoru na tuje trge!

Začetno financiranje je lahko uporabljeno tudi za vstop na tuje trge in hkrati dokazano vpliva na bodočo življenjsko dobo novega podjetja. Obstajajo različni načini financiranja zagonskih podjetij, vključno s tveganim kapitalom, bančnimi posojili, financiranjem s strani prijateljev in družine, angelskimi vlagatelji, zagonskim financiranjem in množičnim financiranjem.

 

Zaradi visokih obrestnih mer pri bančnih kreditih so državne spodbude še bolj iskane!

Državni razpisi imajo pomembno vlogo pri financiranju start-upov v Sloveniji, saj start-upom ponujajo priložnosti za pridobivanje pogodb in ustvarjanje prihodkov. Oblika sredstev, ki je na voljo, se vsako leto razlikuje in lahko obsega različne oblike finančnih spodbud, kot so nepovratna sredstva, garancije, mikro-posojila, semenski kapital in tvegani kapital.

 

Raven in oblike financiranja v letu 2024 Vam bodo predstavili izkušeni strokovnjaki GZS!

V prvem delu webinarja boste imeli priložnost spoznati ključne finančne spodbude Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v letu 2024 za podjetja v začetni fazi in hitro rastoča podjetja.

Predavatelji in moderatorji dogodka:

·        Nina Vrabelj, svetovalka Strateškega razvoja - po izobrazbi magistra svetovnih študij, pred tem pa je diplomirala na področju evropskih študij na Fakulteti za družbene vede. Na GZS je zaposlena v Strateškem razvoju, kjer pokriva področje virov financiranja. Delovne izkušnje je pridobivala v zasebnem sektorju, in sicer je več kot 8 let  svetovala podjetjem pri pridobivanju nepovratnih sredstev iz različnih evropskih skladov. Vodi in sodeluje v različnih mednarodnih projektih, predvsem na področju na področju finančnih inštrumentov, upravljanja z inovacijami, industrije 4.0 in prenosa tehnologij.

·        Vanja Bele, vodja področja v Centru za mednarodno poslovanje – z izobrazbo iz področja ekonomije ter večletne izkušnje poslovanja s tujimi trgi, tako v industriji kot trgovini, so odlična podlaga za mesto Vodje področja za mednarodno poslovanje z Nemčijo, Švico in območja Beneluksa na GZS. Poleg tega sem svetovalka za internacionalizacijo v Evropski podjetniški mreži, vodim aktivnosti GZS za večje vključevanje podjetij v BigScience ter sem članica IO SSP. 

·        Rok Pavlin, direktor Zbornice osrednjeslovenske regije - pravnik po izobrazbi s številnimi izkušnjami na področju trženja, razvoja trgov in marketinga.

 

PRIJAVA

Prijava je mogoča preko prijavnice

 

Fotogalerija