Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: 13.4.: Poreklo blaga in začasni izvoz - Zbiramo še zadnje prijave

    Vabimo vas na kratek seminar POREKLO BLAGA IN ZAČASNI IZVOZ: Nepreferencialno poreklo blaga (Certificate of Origin) in začasni izvoz blaga z ATA zvezkom (ATA Carnet) v petek, 13. 4. 2018, od 12. do 14. ure.

    Arhiv: Začasni uvoz v Tajvan

    Po sporazumu med Evropsko unijo in Tajvanom se za začasni izvoz, tranzit in začasni uvoz med Tajvanom in državami Evropske unije uporablja CPD China/Taiwan Carnet.

    Arhiv: ATA zvezek (ATA Carnet) - Potni list za vaše blago

    ATA zvezek (angl. ATA Carnet) je mednarodni carinski dokument za začasni uvoz blaga, ki bo v roku enega leta ponovno izvoženo v nespremenjeni obliki. Velja v 77 državah podpisnicah mednarodne konvencije o začasnem uvozu (Istanbulska konvencija). Največ se uporablja za začasni izvoz/uvoz vzorcev, reklamnega materiala, profesionalne opreme, umetniških izdelkov itd.

    Arhiv: 20. 3.: Najpomembnejši izobraževalni program za izvoznike

    Zunanjetrgovinska šola vam prinaša številna nova znanja in veščine, kjer boste poleg strokovno praktičnega dela spoznali tudi primere dobrih praks z najvidnejšimi posamezniki slovenskega gospodarstva. Poleg sistematičnega pregleda nad vsemi pomembni področji trgovanja s tujino boste v sklopu usposabljanja pripravili tudi Izvozni načrt, ki ga boste lahko takoj uporabili v praksi, saj bo pripravljen za vaše podjetje, vaše produkte ali storitve in vaše tuje trge. Vse to ob pomoči individualnih konzultacij vrhunskega predavatelja.

    Arhiv: Potrdilo za voznike, ni niso državljani EU

    Arhiv: Redno usposabljanje voznikov (KODA 95)

    Poglejte si termine rednega usposabljanja voznikov za leto 2018 (program 4)

    Arhiv: Uradne ure pred prazniki

    V petek, 22. 12. 2017 in 29. 12. 20017 bodo uradne ure na oddelku Javne listine do 12. ure.

    Arhiv: ePoreklo blaga

    Kratek seminar o nepreferencialnem poreklu blaga.

    Arhiv: Dovolilnice za leto 2018

    Arhiv: Z e-potrdilom prihranite čas in denar

    E-potrdilo o poreklu blaga si lahko izvozniki natisnejo sami na svojem delovnem mestu.

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/