Javna pooblastila

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Ljubljana, 19.2.: Uvrščanje blaga v carinsko tarifo, poreklo blaga (nepreferencialno in preferencialno) in začasni izvoz

    Seminar je namenjen osebam v podjetjih, ki so vključeni v izvozne postopke. Spoznali boste osnove carinskih postopkov, pravila glede uvrščanja blaga v carinsko tarifo in glede določitve preferencialnega in nepreferencialnega porekla blaga. Dobili boste vpogled na veljavno zakonodajo in sporazume v zvezi s poreklom. Na kratko bo predstavljen še poenostavljen postopek začasnega izvoza blaga z ATA zvezkom.

    Arhiv: Poreklo blaga: Sporazum med EU in Japonsko

    Sporazum o gospodarskem partnerstvu med Evropsko unijo in Japonsko, ki opredeljuje tudi pravila glede preferencialnega porekla blaga, je bil objavljen dne 27. 12. 2018 v Uradnem listu EU L 330 in bo začel veljati 1. februarja 2019.

    Arhiv: Kvote in šifrant dovolilnic za leto 2019

    Arhiv: Dovolilnice CEMT za leto 2019

    Objavljen je seznam dodeljenih dovolilnic CEMT za leto 2019 in čakalna lista.

    Arhiv: Reforma sektorja cestnega prevoza

    Predlogi so del prvega svežnja o mobilnosti, ki ga je Komisija predstavila junija 2017. Predstavljajo stališče Sveta EU za pogajanja z Evropskim parlamentom, da bi dosegli dogovor o končnih besedilih. Ti bodo predvidoma objavljeni v Uradnem listu EU v drugi polovici leta 2019.

    Arhiv: Z ATA zvezkom v Turčijo

    Pri začasnem uvozu blaga z ATA zvezkom v Turčijo potrebujete poleg ostalih dokumentov še USB ključ s seznamom blaga v priloženi tabeli. Turška carina že dlje časa zahteva tudi pooblastilo za osebo, ki ureja postopek z ATA zvezkom.

    Arhiv: Uporaba ATA zvezka za udeležbo na sejmu v Šanghaju

    China International Import Expo (CIIE) bo potekal od 5. do 10. 11. 2018 v Šanghaju.

    Arhiv: Seminar o poreklu blaga in ATA zvezkih v vašem kraju

    Seminarji o poreklu blaga in ATA zvezkih

    Arhiv: Dovolilnice za leto 2019

    Rok za oddajo vloge za določitev letnega načrta dovolilnic in CEMT dovolilnic za leto 2019 je 15. september 2018.

    Arhiv: Ponovitev seminarja: Poreklo blaga in ATA zvezki

    Nepreferencialno poreklo blaga (Certificate of Origin) in začasni izvoz blaga z ATA zvezkom (ATA Carnet)

    NACIONALNI ELEKTRONSKI REGISTER (NER)


    Nacionalni elektronski register licenc za opravljanje prevozov v mednarodnem cestnem prometu (NER) je javno dostopna baza vseh
    podjetij in upravljavcev prevozov z veljavno licenco Skupnosti za mednarodni prevoz blaga in potnikov v cestnem prometu, ter licenc za opravljanje prevozov v notranjem cestnem prometu izdano s strani Gospodarske zbornice Slovenije ali Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije  - izdajateljev licenc za prevoze v cestnem prometu.

    http://nerdcp.gov.si/javni/