FDE je objavila stališče glede EU – ZDA sporazuma TTIP (transatlantsko trgovinsko in investicijsko partnerstvo). V parih točkah so povzeti glavni vsebinski poudarki: necarinske ovire, zakonodajno okolje, dajatve na živila, prijazno okolje za MSP, promocija in razvoj.
EFSA je izdala oceno tveganja za uporabo substance bakrov karbonat, ki se uporablja v inteligentnih embalažnih materialih kot indikator pri pakiranju svežega perutninskega mesa pri temperaturi od 2°C do 5°C za rok trajanja 12 dni. Panel zaključuje, da je uporaba te substance za predviden namen primerna in ne predstavlja tveganja za zdravje.
FAO / WHO poročilo iz maja 2016 razpravlja o genotoksičnosti posameznih pesticidov in opredeljuje primernost njihove uporabe v praksi (diazinon, glifosat in malation).
Na voljo je 37. številka biltena FEFAC. V tokratni številki so izpostavljene naslednje aktualne teme: protimikrobna odpornost, zaključki sestanka odbora SCOFCAH, avtorizacija cinkovega oksida za uporabo v veterinarski medicini, nadgradnja glede etoksikvina, avtorizacija beljakovin iz insektov za ribjo krmo …
EFSA je izdala oceno tveganja za dve aktivni substanci, citronsko kislino in natrijev karbonat, ki se uporabljata v aktivnih materialih, namenjenih za stik z živili. Obe aktivni substanci se uporabljata v praksi kot generator ogljikovega dioksida v pladnjih za sveže perutninsko meso pri temperaturah hladilnika. Panel zaključuje , da sta obe substanci primerni za predviden namen in lahko prihajata v stik z živilom.
Na voljo je 35. številka biltena FEFAC. V tokratni številki so izpostavljene naslednje aktualne teme: ostanki pesticidov v krmi, ostanki hrane v povezavi s krmo, zaključki kongresa »Danube soy«...
Na voljo je 36. številka biltena FEFAC. V tokratni številki so izpostavljene naslednje aktualne teme: varnostni standardi, zaključki sestankov FEFAC…
Na voljo je najnovejše poročilo o cenah mlečnih izdelkov v EU. V zadnjem tednu decembra je bila cena ementalerja za 5,3 % višja od prejšnjega tedna. V tem obdobju so se nekoliko podražili tudi sirotka v prahu, maslo, posneto mleko v prahu in edamer. V primerjavi z enakim obdobjem lani se je sirotka v prahu podražila za 53 %, maslo za 45 %, sledijo polno mleko v prahu (36 %), edamer (32 %), posneto mleko v prahu in gauda (23 %), čedar (15 %) in ementaler (8 %).
V poročilu za obdobje jan – oktober 2016 so navedeni podrobni podatki o zunanji trgovini glavnih mlečnih izdelkov (maslo, posneto mleko v prahu, polno mleko v prahu, siri in sirotka v prahu) med posameznimi državami EU in tretjimi trgi.
V poročilu Evropske komisije je podana primerjava odkupa po državah članicah za obdobje januar – oktober 2016 glede na enako obdobje preteklega leta. Najbolj se je odkup zvišal na Cipru (21,8 %), v Luksemburgu (11,1 %), na Nizozemskem (9 %), na Irskem (5,2 %) in v Sloveniji (4,7 %). Najbolj se je znižal na Slovaškem (- 4.7 %), sledita Portugalska in Hrvaška (-4,2 %), odkup pa so znižale tudi Velika Britanija, Francija, Švedska, Litva in Belgija.