Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Zakon o pomoči gospodarstva v petek sprejet

Zakon ureja pomoč za gospodarstvo zardi visokih cen energentov (t. j. električna energija, zemeljski plin in tehnološka para). Pri tem predvideva enostavno pomoč za gospodarstvo, osnovno posebno pomoč za podjetja, posebno pomoč zaradi zmanjšane gospodarske uspešnosti, posebno pomoč za energetsko intenzivna podjetja ter posebno pomoč za energetsko intenzivna podjetja v posebnih sektorjih.

Arhiv: Energetska kriza: Pred sprejemanjem predloga zakona novinarska konferenca delodajalskih organizacij

Predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), Trgovinske zbornice Slovenije (TZS), Združenja delodajalcev Slovenije (ZDS), Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS), Združenja Manager, AmCham Slovenija ter SBC – Kluba slovenskih podjetnikov smo zato danes sklicali skupno novinarsko konferenco.

Arhiv: Skupna izjava delodajalskih organizacij o predlogu zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize

7. december 2022. Delodajalske organizacije - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), Trgovinska zbornica Slovenije (TZS), Združenje delodajalcev Slovenije (ZDS) in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS) so na predsednika vlade in pristojne ministre naslovili skupno stališče do na vladi potrjenega predloga zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize.

Arhiv: Vesna Nahtigal z novim letom prevzema funkcijo generalne direktorice GZS

Vesna Nahtigal je bila imenovana za generalno direktorico GZS, štiriletni mandat pa bo nastopila 1. januarja 2023. Zborničarji ji čestitamo in ji v dobrobit tako članstva kot zaposlenih želimo uspešno vodenje GZS.

Arhiv: 17. Vrh slovenskega gospodarstva: 29. november, Brdo pri Kranju

V središču 17. Vrha gospodarstva bo družbeni konsenz o tem, kakšno gospodarstvo želimo v letu 2030 in kako bomo gradili mostove v smeri novih ciljev. Gostili bomo gospodarstvenike, predstavnike Vlade RS in druge deležnike, ki na svojih področjih delovanja naslavljajo tudi izzive gospodarstva. Povabimo naše člane in sodelujmo kot gostitelji na najpomembnejšem gospodarskega dogodka leta!

Arhiv: Aktualni odprti razpisi za nepovratna in povratna sredstva

Pri aktualnih odprtih razpisih lahko podjetja zaprosijo za povračilo sredstev za omilitev posledic visokih cen energentov, za transformacijo podjetja v trajnostno in krožno poslovanje, za rekonstrukcijo ali gradnjo turističnih namestitvenih kapacitet ter za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za leto 2023.

Arhiv: Izhodni covidni zakon: Vlada in Državni zbor prisluhnila gospodarstvu

Na GZS smo zadovoljni, da sta vlada in Državni zbor prisluhnila stališčem gospodarstva in da Zakon o nujnih ukrepih za zajezitev širjenja in blaženja posledic nalezljive bolezni COVID-19 na področju zdravstva, ki je bil sprejet v petek, 28. oktobra predvideva, da bo nadomestilo plače delavca za čas trajanja izolacije do 31. marca 2023 krila država iz proračuna.

Arhiv: JAVNA RAZPRAVA - ENERGETSKI PREHOD SLOVENIJE

Trenutno stanje na področju oskrbe z energijo v Sloveniji in Evropi izkazuje šibkost obstoječega energetskega sistema in kaže na zamujene odločitve v preteklosti. Post-epidemiološke razmere, ki jih je še zaostrila vojna v Ukrajini, jasno nakazujejo problematičnost energetske uvozne odvisnosti Slovenije. Ta prinaša velika tveganja za naše gospodarstvo in družbeno blaginjo, zato moramo stremeti k čim večji energetski samozadostnosti.

Arhiv: Vabilo na posvet SRIP MATPRO, »Pot do zelenega proizvoda – trajnost izven okvirjev«

Vabimo vas na posvet SRIP MATPRO "Pot do zelenega proizvoda - trajnost izven okvirjev", ki bo v četrtek, 13. oktobra 2022, v GH Bernardin v Portorožu. Veselimo se srečanja z vami!

Arhiv: Minister Han na seji Upravnega odbora GZS tudi o avansiranju pomoči

Člani Upravnega odbora GZS so na današnji seji, ki je potekala po uradni otvoritvi MOS 2022 na Celjskem sejmišču, gostili ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaža Hana.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.