Zapri

Novice


Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista pri Analitiki GZS

Podpora evropskemu gospodarstvu podaljšana do konca 2021 Evropska komisija se je 28. januarja odločila podaljšati začasni okvir za državno pomoč, sprejet 19. marca 2020 za podporo gospodarstvu ob izbruhu koronavirusa, in sicer do 31. decembra 2021.

Arhiv: Vlada potrdila predlog Zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (#PKP8)

Vlada je na ponedeljkovi dopisni seji sprejela predlog Zakona o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (#PKP8), ki prinaša dodatne ukrepe za ohranitev delovnih mest in pomoč gospodarstvu v zaostrenih razmerah epidemije covida-19, med drugim podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo ter prevzem dela bremena za dvig minimalne plače s strani države.

Arhiv: Ukrep ZIUPOPDVE na področju najemnih razmerij - pojasnilo

Objavljamo pojasnilo Ministrstva za okolje in prostor na izvajanje 117. člena Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19.

Arhiv: HAG test

Objavljamo odgovore Ministrstva za zdravje, ki se nanašajo na hitre teste.

Arhiv: Cigler Kralj: Država bo podjetjem subvencionirala dvig minimalne plače

Ključna ukrepa predloga osmega protikoronskega zakona, ki ga vlada že pripravlja, sta podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo najmanj do konca aprila in subvencije podjetjem ob dvigu minimalne plače, je povedal minister za delo Janez Cigler Kralj.

Arhiv: #internacionalizacija: Virtualna B2B srečanja v okviru CONTACT - Business Meetings

Vabimo vas k udeležbi na online poslovnih sestankih v okviru bienalnega dogodka CONTACT - Business Meetings (Nemčija), ki bo povezoval podjetja s področij proizvodne tehnologije, izdelave orodij in strojev za posebne namene, dobav za avtomobilsko industrijo, strojegradnje, obdelovalnega inženiringa in izdelave orodij ipd. Prijave sprejemajo do 15. februarja 2021.

Arhiv: ZVO-2 v javni obravnavi do 1. 2. 2021

ZVO-2 v javni obravnavi do 1. 2. 2021.

Arhiv: GZS praznuje 170 let

Leto 2021 predstavlja za vašo, za našo Gospodarsko zbornico Slovenije pomembno prelomnico. Ravno v teh dneh namreč praznujemo visok jubilej - 170-letnico svojega obstoja.

Arhiv: Pojasnilo glede izplačila kriznega dodatka po PKP7

Finančno ministrstvo je objavilo pojasnila v zvezi z vprašanji glede kriznega dodatka.

Arhiv: Informacija glede upokojevanja - 21. člen novega PKP7

Razširjena pojasnila okrog 21. člena PKP7.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.