Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Podaljšanje moratorijev kreditov za posojila

Ljubljana, 19. april 2021 - Gospodarska zbornica Slovenije je na predsednika vlade in pristojni ministrstvi naslovila poziv po podaljšanju moratorijev kreditov za posojila do konca leta 2021 za tiste panoge, ki zaradi epidemije COVID-19 ne morejo poslovati ter predlog poenostavitve poroštvene sheme.

Arhiv: Vabilo na dogodek: Gospodarstvo v pripravah za 55% znižanje emisij do leta 2030

Kaj prinaša nova podnebno energetska zakonodaja »Fit for 55«, ki bo zajela različna področja: energetska učinkovitost, obnovljive vire energije, standarde CO2 za vozila, obdavčitev ogljika in trgovanje z ogljikom, upravljanje z zemljišči.

Arhiv: Industrija je del rešitve za prihodnost Slovenije

Uvodnik Vesne Nahtigal, koordinatorke SRIP-a MATPRO, direktorice GZS_ZKMN in izvršne direktorice GZS za industrijsko politiko v novem Glasu gospodarstva: Posebno mesto imajo v EU energetsko intenzivne industrije; kaj pa se z za EU tako pomembno industrijo dogaja v Sloveniji? Smer je prava…

Arhiv: Slovenija 5.0, naša in uspešna

Slovenija 5.0, naša in uspešna je iniciativa organizacij Gospodarskega kroga. Cilj je na enem mestu zbrati gospodarske in druge ukrepe za to, da se Slovenija zavihti med 10. najuspešnejših in najbolj zaželenih držav za življenje.

Arhiv: Moratoriji na posojila do konca 2021

Vlada predlaga nujno podaljšanje posojilnih moratorijev za tiste, ki zaradi korone ne smejo poslovati. To je novica, ki so jo željno pričakovali podjetniki. Upali so le, da bo podaljšanje še kaj dlje kot do konca leta. vir: Finance

Arhiv: Pogled SRIP-a MATPRO v prihodnost Slovenske strategije pametne specializacije

Objavljamo video posnetek in predstavitveno besedilo z delavnice, ki je potekal 20. marca 2021 v organizaciji SVRK.

Arhiv: Izjava predsednika GZS ob napovedanem lockdownu

Ob zadnjih podatkih o vnovičnem porastu števila okužb s koronavirusom tudi v Sloveniji, je GZS prejšnji teden pozvala Vlado RS, da ob ponovnem zaostrovanju ukrepov zagotovi čim bolj nemoteno delovanje gospodarstva

Arhiv: Vlada sprejela ukrepe za zaustavitev javnega življenja med 1. in 12. aprilom

Vlada je na predlog posvetovalne skupine sprejela zaustavitev javnega življenja med 1. in 12. aprilom 2021 in določila spremembe ukrepov, ki so podrobneje razloženi na spletni strani gov.si.

Arhiv: #GZS: Seja Strateškega sveta GZS za energetski prehod: Pričakovanja gospodarstva še naprej ostajajo zanesljiva, konkurenčna in nizkoogljična oskrba z energijo

Gospodarska zbornica Slovenije je v okviru seje Strateškega sveta GZS za energetski prehod 29. marca 2021 oblikovala stališča s strani gospodarstva in energetskih družb na Nacionalno strategijo za izstop iz premoga in prestrukturiranje premogovnih regij v skladu z načeli pravičnega prehoda. Gospodarstvo je mnenja, da za opustitev premoga leta 2033 ne bomo dovolj celovito pripravljeni in tudi v prihodnje pričakuje zanesljivo, nizkoogljično oskrbo z energijo po konkurenčnih cenah.

Arhiv: GZS za ohranitev delovanja gospodarstva

Jutri, v sredo, 24. marca, bo Vlada odločala o nadaljnjih ukrepih za preprečevanje širjenja koronavirusnih obolenj v prihodnjih tednih, kar bi lahko vodilo do pomembnih sprememb pri odlokih, ki vplivajo na delovanje gospodarstva. V javnosti je bilo govora tudi že o morebitnem ponovnem zapiranju nekaterih »manj nujnih« gospodarskih dejavnosti.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.