Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Uredba o načinu mednarodne izmenjave informacij in Uredba o nadzoru trga in skladnosti proizvodov

Predlog Uredbe o načinu mednarodne izmenjave informacij o ukrepih in dejanjih, ki omejujejo trgovanje s proizvodi, in Predlog Uredbe o izvajanju Uredbe (EU) o nadzoru trga in skladnosti proizvodov.

Arhiv: Vključitev dnevnih delovnih migrantov med izjeme po novem Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

GZS predlaga vključitev dnevnih delovnih migrantov med izjeme po novem Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 ali daljše prehodno obdobje za uveljavitev spremembe za to kategorijo zaposlenih.

Arhiv: ZAKON O INTERVENTNIH UKREPIH ZA POMOČ GOSPODARSTVU IN TURIZMU PRI OMILITVI POSLEDIC EPIDEMIJE COVID-19 (ZIUPGT)

Državni zbor Republike Slovenije je v sredo, 7. julija 2021, sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (v nadaljevanju: ZIUPGT). ZIUPGT začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Pravna služba GZS je pripravila kratek pregled in povzetek ukrepov.

Arhiv: Vabilo na posvet SRIP MATPRO 2021: VIZIJA RISS ZA UČINKOVIT DVOJNI PREHOD, 7. 10. 2021, GH Bernardin, Portorož

Rdeča nit posveta: raziskovalna in inovacijska strategija Slovenije za zeleno, digitalno in konkurenčno gospodarstvo. Dogodek pod okriljem SRIP-a MATPRO je namenjen srečanju in izmenjavi mnenj med slovenskim gospodarstvom in institucijami znanja.

Arhiv: Kazalci Slovenije - Z današnjim dnem je Slovenija prevzela predsedovanje Svetu EU.

Z današnjim dnem je Slovenija prevzela predsedovanje Svetu EU.

Arhiv: DODATEK št. 4 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

DODATEK št. 4 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije, ki bo od petka 2.7.2021, objavljen tudi v Uradnem listu.

Arhiv: Pet izgubljenih mest na lestvici konkurenčnosti kot resno opozorilo

Slovenija je na IMD lestvici konkurenčnosti inštituta zdrsnila za pet mest, na 40. mesto med 64 državami. Svojo uvrstitev je poslabšala predvsem na področjih poslovne in vladne učinkovitosti ter pri infrastrukturi, medtem ko jo je izboljšala pri gospodarski uspešnost. Pri digitalizaciji v podjetjih so nujni odločnejši koraki in učinkovitejša zakonodaja. Na GZS tudi menimo, da je tako vajencev kot tujih usposobljenih strokovnjakov v podjetjih premalo in bi bilo potrebno, s ciljem dviga konkurenčnosti slovenskega gospodarstva, ta delež povečati.

Arhiv: Energetsko intenzivna industrija želi evropske pogoje poslovanja

Pričakujem, da bo energetsko intenzivna industrija dobila v Sloveniji mesto, kot ga taki industriji daje evropski zeleni dogovor, je povedal Tibor Šimonka, ki bo 28. maja prevzel mesto predsednika Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: Vprašalnik o interesu koriščenja nepovratnih sredstev v novem finančnem obdobju ter podpornih storitvah GZS

Za naše člane smo pripravili kratek vprašalnik o interesu koriščenja nepovratnih sredstev v novem finančnem obdobju ter podpornih storitvah GZS za te namene.

Arhiv: #GZS: Novi predsednik GZS postal Tibor Šimonka

Člani Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so na e-seji 5. maja 2021 za predsednika GZS za naslednje mandatno obdobje volili Tiborja Šimonko, glavnega podpredsednika Skupine SIJ.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.