Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Cigler Kralj: Država bo podjetjem subvencionirala dvig minimalne plače

Ključna ukrepa predloga osmega protikoronskega zakona, ki ga vlada že pripravlja, sta podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo najmanj do konca aprila in subvencije podjetjem ob dvigu minimalne plače, je povedal minister za delo Janez Cigler Kralj.

Arhiv: #internacionalizacija: Virtualna B2B srečanja v okviru CONTACT - Business Meetings

Vabimo vas k udeležbi na online poslovnih sestankih v okviru bienalnega dogodka CONTACT - Business Meetings (Nemčija), ki bo povezoval podjetja s področij proizvodne tehnologije, izdelave orodij in strojev za posebne namene, dobav za avtomobilsko industrijo, strojegradnje, obdelovalnega inženiringa in izdelave orodij ipd. Prijave sprejemajo do 15. februarja 2021.

Arhiv: ZVO-2 v javni obravnavi do 1. 2. 2021

ZVO-2 v javni obravnavi do 1. 2. 2021.

Arhiv: GZS praznuje 170 let

Leto 2021 predstavlja za vašo, za našo Gospodarsko zbornico Slovenije pomembno prelomnico. Ravno v teh dneh namreč praznujemo visok jubilej - 170-letnico svojega obstoja.

Arhiv: Pojasnilo glede izplačila kriznega dodatka po PKP7

Finančno ministrstvo je objavilo pojasnila v zvezi z vprašanji glede kriznega dodatka.

Arhiv: Informacija glede upokojevanja - 21. člen novega PKP7

Razširjena pojasnila okrog 21. člena PKP7.

Arhiv: Sprejet #PKP7 - pregled ključnih ukrepov

Državni zbor RS je 29. decembra 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE) oziroma t. i. #PKP7. Ta prinaša ukrepe za pomoč gospodarstvu in zaščito delovnih mest, ob tem pa podobno kot #PKP1 tudi dodatke za posamezne skupine prebivalstva, med njimi upokojence, študente, družine, verske uslužbence in druge.

Arhiv: Apel za odprtje zaprtega dela gospodarstva

Generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc: "Zavedamo se, da se nahajamo v izjemno občutljivem obdobju. Od striktnega upoštevanja vseh predpisanih ukrepov zdravstvene stroke in NIJZ je odvisno, ali bomo uspeli premagati in ustaviti epidemijo covid-19.

Arhiv: Vlada je delodajalcem prisluhnila in delno sprostila delovanje gospodarstva

Vlada je po delovnem posvetu s predstavniki gospodarstva, ki je potekal v soboto na Brdu pri Kranju, prisluhnila argumentom, ki smo jih navajali predstavniki gospodarstva in sklenila, da se v torek, 15. decembra 2020, povsod po državi sprostijo določene gospodarske dejavnosti, med katerimi so finančne storitve, avtopralnice, čistilni servisi, cvetličarne ter storitve osebne nege.

Arhiv: Dvig minimalne plače v razmerah covid-19 bo ogrozil delovna mesta tudi v kovinsko predelovalni industriji

Ljubljana, 11. 12. 2020 – Podjetja, člani Združenja kovinskih materialov in nekovin pri GZS pričakujejo, da se jim bodo letos čisti prihodki od prodaje v povprečju znižali za 27,2 %. Kar 81 % podjetij bo beležilo upad prodaje. Izredno zahtevne razmere na svetovnih trgih, kamor podjetja plasirajo tri četrtine svoje proizvodnje, so posledica covid-19 pandemije, zato po prepričanju upravnega odbora združenja razmere kličejo po nujni enoletni zamrznitvi novele Zakona o minimalni plači. Člani združenja so prepričani, da se je v času spopadanja s pandemijo vredno boriti za vsako delovno mesto.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.