Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Znana kandidata za predsednika GZS

27. maja 2021 poteče mandat dosedanjemu predsedniku Gospodarske zbornice Slovenije Boštjanu Gorjupu. Po Pravilniku o volitvah organov GZS sta bili v roku vloženi dve kandidaturi za novega predsednika GZS. Kandidata sta: Tibor Šimonka, SIJ - Slovenska industrija jekla, d.d.in Simon Franko, BASF SLOVENIJA, trgovsko in proizvodno podjetje, d.o.o.

Arhiv: Davčne spremembe dvigujejo konkurenčnost plačanih delovnih mest strokovnjakov in spodbujajo zeleno transformacijo

Predlagane davčne spremembe so zelo obsežne in na področju razbremenitve dela res korenite. Slovenija takšne reforme do sedaj še ni izvedla, ker je bila glavnina razbremenitev postopna ali pa javno-finančno uravnotežena z uvedbo novih obremenitev.

Arhiv: UO GZS o prihodnjih protikoronskih ukrepih za pomoč gospodarstvu

»Na Gospodarski zbornici Slovenije strukturirano sledimo vsem spremembam zakonodaje, preverjamo njene učinke na gospodarstvo ter sprejemamo pobude svojih članov,« je uvodoma dejal predsednik GZS Boštjan Gorjup. Na današnji seji so se želeli člani UO seznaniti s pogledom gospodarskega ministra na obrise novega zakonodajnega paketa za pomoč gospodarstvu ter druga dva ukrepa, ki sta vezana na likvidnosti položaj tistega dela gospodarstva, ki ga je pandemija posebej prizadela.

Arhiv: Minister Vizjak: »Z zakonodajo in boljšo organiziranostjo bomo pospešili postopke umeščanja v okolje in prostor in to brez negativnih vplivov na okolje«

Ljubljana, 19. 4. 2021 – Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je na spletni predstavitvi predlogov za reorganizacijo in debirokratizacijo procesov Ministrstva za okolje in prostor (MOP) uvodoma poudaril, da je MOP povezan z vsemi pomembnimi razvojnimi projekti v državi.

Arhiv: Podaljšanje moratorijev kreditov za posojila

Ljubljana, 19. april 2021 - Gospodarska zbornica Slovenije je na predsednika vlade in pristojni ministrstvi naslovila poziv po podaljšanju moratorijev kreditov za posojila do konca leta 2021 za tiste panoge, ki zaradi epidemije COVID-19 ne morejo poslovati ter predlog poenostavitve poroštvene sheme.

Arhiv: Vabilo na dogodek: Gospodarstvo v pripravah za 55% znižanje emisij do leta 2030

Kaj prinaša nova podnebno energetska zakonodaja »Fit for 55«, ki bo zajela različna področja: energetska učinkovitost, obnovljive vire energije, standarde CO2 za vozila, obdavčitev ogljika in trgovanje z ogljikom, upravljanje z zemljišči.

Arhiv: Industrija je del rešitve za prihodnost Slovenije

Uvodnik Vesne Nahtigal, koordinatorke SRIP-a MATPRO, direktorice GZS_ZKMN in izvršne direktorice GZS za industrijsko politiko v novem Glasu gospodarstva: Posebno mesto imajo v EU energetsko intenzivne industrije; kaj pa se z za EU tako pomembno industrijo dogaja v Sloveniji? Smer je prava…

Arhiv: Slovenija 5.0, naša in uspešna

Slovenija 5.0, naša in uspešna je iniciativa organizacij Gospodarskega kroga. Cilj je na enem mestu zbrati gospodarske in druge ukrepe za to, da se Slovenija zavihti med 10. najuspešnejših in najbolj zaželenih držav za življenje.

Arhiv: Moratoriji na posojila do konca 2021

Vlada predlaga nujno podaljšanje posojilnih moratorijev za tiste, ki zaradi korone ne smejo poslovati. To je novica, ki so jo željno pričakovali podjetniki. Upali so le, da bo podaljšanje še kaj dlje kot do konca leta. vir: Finance

Arhiv: Pogled SRIP-a MATPRO v prihodnost Slovenske strategije pametne specializacije

Objavljamo video posnetek in predstavitveno besedilo z delavnice, ki je potekal 20. marca 2021 v organizaciji SVRK.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.