Pravilnik o stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj) - sprememba - UL 54/2001
Na podlagi zakona o davku na dodano vrednost (Uradni
list RS, št. 89/98), v povezavi s 14. členom pravilnika o izvajanju
zakona o davku na dodano vrednost (Uradni list RS, št. 4/99, 45/99,
59/99 in 101/99) 31. člena statuta Gospodarske zbornice Slovenije
in pravilnika o organizaciji dela združenja agroživilstva GZS, je
upravni odbor Združenja agroživilstva GZS na seji dne 12. 4. 2001
sprejel
P R A V I L N I K
    o spremembah in dopolnitvah pravilnika o
stopnjah običajnega odpisa blaga v proizvodnji hrane in pijač
(kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj)
1. člen
V pravilniku o stopnjah običajnega odpisa blaga v
proizvodnji hrane in pijač (kalo, razsip, razbitje in primanjkljaj
(Uradni list RS, št. 101/99) se v 11. členu na koncu 2. točke (pred
3. Testenine) doda nov odstavek, ki glasi:
    Pri gotovih pekovskih izdelkih se priznava
kalo iz naslova osuška, ki je neločljivo povezan s prevozom,
manipulacijo in skladiščenjem v višini:
     pri kruhu 6,0%,
     pri slaščičarskih izdelkih 8%,
    od vhodnega prometa skladišča.
    Pri gotovih pekovskih, slaščičarskih in
konditorskih izdelkih ter polizdelkih se priznava odpis, ki je
neločljivo povezan z manipulacijo v višini:
     pri pekovskih izdelkih 5%,
     pri slaščičarskih izdelkih 8%,
     pri konditorskih izdelkih 0,5%,
    od vhodnega prometa skladišča.
2. člen
Te spremembe in dopolnitve pravilnika začnejo veljati
in se uporabljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike
Slovenije.
Št. 013.13-UO/01-32/SZ-200
Ljubljana, dne 19. junija 2001.
| 
| Predsednik UOZdruženja agroživilstva
 Gospodarske zbornice Slovenije
 Janez Železnikar l. r.
 |  | 
Avtor: ZŽI