Kriteriji za vključitev živil v katalog:
1. živilo ima prehransko prednost 1a) živilo ima prehransko in/ali zdravstveno trditev o živilo ima nizko/zmanjšano vsebnost ali je brez določenih hranil glede na primerljivo živilo (sladkor, dodani sladkor, sol, maščobe, skupne maščobe, nasičene maščobe idr.) (Priloga k Uredbi (ES) št. 1924/2006), o živilo vsebuje, je vir ali ima visoko vsebnost določenih hranil glede na primerljivo živilo (prehranska vlaknina, vitamini, minerali idr.) (Priloga k Uredbi (ES) št. 1924/2006) ALI 1b) živilo je primer dobre prakse izboljšanja hranilne sestave, ne dosega pa predpisanih pogojev za uporabo določene prehranske trditve 2. živilo je v prodaji na slovenskem trgu in je tako na voljo potrošniku 3. živilo je namenjeno širši populaciji
Poleg osnovnih podatkov o živilu bomo v promocijski publikaciji objavili tudi podatke in logotip vašega podjetja. V kolikor bi želeli, da vaše živilo oziroma več njih vključimo v publikacijo "Odloči se za živila izboljšane hranilne sestave", vas pozivamo, da za vsako živilo posebej, ki bi ga želeli predstaviti v publikaciji, izpolnite spletno prijavnico. V primeru, da želite v publikacijo vključiti več živil, ki se razlikujejo le v okusu vas prosimo, da zanje izpolnite le eno prijavnico, v katero navedete podatke o povprečnem izračunu hranilne vrednosti ter naložite skupno sliko izdelka različnih okusov.
V kolikor bi v publikacijo želeli prijaviti iste izdelke kot prejšnje leto nam to prosim sporočite na: zala.plateis@gzs.si
O ustreznosti živil za vključitev v publikacijo "Odloči se za živila izboljšane hranilne sestave" bo odločala strokovna komisija. Podjetje bo obveščeno o živilih, ki ustrezajo kriterijem za vključitev v publikacijo. Obvestilu bodo priložene tudi informacije za izvedbo plačila, ki mora biti izvedeno najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila.
Prijavnice izpolnite do petka, 1. avgusta 2025.
Dodatne informacije: Zala Plateis (zala.plateis@gzs.si, 01 58 98 234)
Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.