Po junijskem padcu za 2,1% smo tudi julija beležili padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje, ki pa je tokrat znašal le 0,5%. Pri tem so neposredni odjemalci že desetič zapored beležili padec, ki je julija znašal 10,4% (junija 9,7%). Celotna poraba električne energije v Sloveniji pa je julija padla za 0,3%, medtem ko je junija padla za 1,1%, glede na enako lansko obdobje.
Vabimo vas na ogled sejma, obenem pa tudi, da se oglasite na naši stojnici SPOT, kjer bomo prisotni svetovalci »SPOT svetovanje« Gospodarske zbornice Slovenije. Predstavili vam bomo priložnosti za pridobitev nepovratnih sredstev, nov VAVČERSKI sistem, seveda pa tudi projekt SPOT. Z veseljem vam bomo svetovali in vas informirali tudi o drugih priložnostih in možnosti za uspešno poslovanje.
Po skromni rasti v maju smo junija beležili 2,1 % padec porabe električne energije v industriji glede na enako lansko obdobje. Pri tem je padec pri neposrednih odjemalcih nastopil že devetič zapored in je tokrat znašal 9,7 %. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je junija padla za 1,1 % glede na enako lansko obdobje.
Po občutnih mesečnih spremembah porabe električne energije v industriji v prvih štirih mesecih, smo maja beležili bolj zmerno spremembo - rast porabe električne energije, glede na enako lansko obdobje, ki je dosegla 2,5%. Pri tem smo že osmi zaporedni mesec beležili padec porabe električne energije pri neposrednih odjemalcih, ki je tokrat znašal 10,3%. Celotna poraba električne energije v Sloveniji je marca narasla 1,3% glede na enako lansko obdobje.
Z današnjim dnem 1. julijem 2019 je objavljeno novo osrednje spletno mesto državne uprave GOV.SI, ki na enem mestu združuje predstavitvene vsebine ministrstev, vladnih služb, organov v sestavi in upravnih enot.
Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na slovesni prireditvi podelila nagrade najboljšim ekipam tekmovanja Ecotrophelia Slovenija 2019. Na letošnjem, že 11. tekmovanju, ki je potekalo 11. junija, se je pomerilo rekordno število študentov in ekip. Zmagala je ekipa študentov z izdelkom KEFYA – kefirjevimi namazi s hrustljavo zelenjavo.