Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Projekt: Dobro jutro sosed

        DOBRO JUTRO SOSED 

 

Koroška je regija treh dolin, Mežiške, Mislinjske in Dravske doline, ki so  povezane z gozdovi, rekami, hribi, gorami in gospodarstvom, ki Koroška podjetja prepleta med seboj. Edinstvena narava, obsežni in gosti gozdovi, zeleni pašniki, gore, hribi in doline so Korošcem v ponos in navdih. Ljudi zaznamujejo izjemna dobrosrčnost, ponos in ljubezen do domače zemlje. Od tod prihajajo številne osebnosti, ki ljubezen do Koroške izražajo v svojih delih, izdelkih, znanju in jo promovirajo po svetu. Koroška ima številna dobra podjetja, ki glas Koroške ponesejo v svet, da pa bi bila povezava Koroških podjetij še močnejša in konkurenčnejša na Koroški gospodarski zbornici organiziramo projekt »Dobro jutro sosed«.

Aktivnosti projekta bodo za vsako od treh dolin ločene, saj je že lokacijsko težko povezati prav vse, oziroma bomo za to pripravljali druge dogodke kot so Gospodarski forum Koroške, regijska srečanja podjetnikov, itd.  
  • Prva skupina »Dobro jutro sosed – Dravska dolina« zajema Dravsko dolino in povezuje podjetja iz občin Dravograd, Vuzenica, Muta, Radlje ob Dravi, Podvelka in Ribnica na Pohorju.
  • Druga skupina »Dobro jutro sosed – Mislinjska dolina« zajema Mislinjsko dolino in povezuje podjetja iz občin Mislinja, Slovenj Gradec z okolico.
  • Tretja skupina »Dobro jutro sosed – Mežiška dolina« zajema Mežiško dolino in povezuje podjetja iz občin Ravne na Koroškem, Prevalje, Mežica in Črna na Koroškem.

Cilj srečanj je, da se podjetniki »sosedje« 1x na dva meseca dobijo na poslovnem zajtrku, ki ga gosti eno izmed podjetij te doline. Tako imamo možnost podjetje boljše spoznati, ter se pogovoriti o aktualnih temah, ki so skupna podjetjem na teh lokacijah. Na zajtrke so prav tako povabljeni župani občin, ki projekt sprejemajo zelo pozitivno in so svojo prisotnost že potrdili.

Na tovrstnih srečanjih imajo podjetja možnost , prepoznati skupne priložnosti v lokalnem okolju, izmenjati izkušnje na področjih managementa, IT, nabave, logistike, obvladovanja proizvodnih procesov in avtomatizacije ter kadrovanja na lokalnem nivoju. Prav tako pa reševati skupne izzive in se lotevati skupnih projektov.


 

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.