Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Dan inovativnosti 2021

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) 19. leto zapored podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem. Podeljenih je bilo 9 zlatih, 31 srebrnih in eno posebno priznanje za inovacijski izziv – inovacije, ki rešujejo izzive covida-19.

 

INOVATIVNA PODJETJA USTVARJAJO NOVO DODATNO VREDNOST

Tibor Šimonka, predsednik GZS, je ob tej priložnosti izrazil zadovoljstvo, »da so med inovacijami, ki kandidirajo za najvišja priznanja, tako produktne in procesne kot tudi trženjske in družbene inovacije. To pomeni, da imamo v naši državi širok in pester nabor podjetij in organizacij, ki ne le srčno željo, ampak tudi sposobnost inovirati na zares širokem področju. S tem pa se tudi ne bojim za prihodnost. Kajti inovativna podjetja so tista, ki bodo jutri ustvarjala novo dodano vrednost, nove možnosti zaposlovanja in s tem soustvarjala tudi blaginjo za državo kot tako.« Dodal je, da se je pri tem treba zavedati, da sama inovativnost ni dovolj. Inovativnost je proces, ki pripelje do novega izdelka, storitve ali rešitve realizirane na trgu. Poleg nje pa je za uspešnost podjetij potrebno še marsikaj drugega, za to pa so potrebni zavzeti ljudje z vizijo, kako naprej.

 

TOKRAT ZLATA TUDI NA KOROŠKO

Na Koroški gospodarski zbornici smo izredno ponosni, da so se tri koroška podjetja uvrstila na nacionalni izbor za najboljše inovacije. Podjetju SIJ Metal Ravne d.o.o. je prejelo zlato priznanje.  Podjetji Ekstera d.o.o in SIJ Ravne Systems d.o.o. za srebro priznanje.

Dan inovativnosti v organizaciji GZS kot nacionalna partnerja podpirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS in Javna agencija SPIRIT Slovenija, kot promocijski partner pa Slovenski podjetniški sklad. 

 

VSEM INOVATORKAM INOVATORJEM ISKRENE ČESTITKE!

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.