Koroška gospodarska zbornica

Novice


Nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke tudi na Koroško!

Nagrade GZS podeljenih 5 gospodarskih oskarjev Koroška gospodarska zbornica

Nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke tudi na Koroško!

Na Koroški gospodarski zbornici smo zelo ponosni, da je Nagrado GZS za gospodarske dosežke,  prejel naš član direktor podjetja KO-SI d.o.o., Primož Mlačnik.

 

Pet gospodarstvenikov je v torek 7.2.2023 prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 55-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2022 so prejeli:

  • Ivan Cajzek, direktor, GIC GRADNJE d.o.o.
  • dr. Andrej Lešnjak, direktor, Q TECHNA d.o.o.
  • Radko Luzar, ustanovitelj in prokurist, L-TEK, d.o.o.
  • Primož Mlačnik, direktor, KO-SI d.o.o.
  • Igor Zorko, direktor, ZZI d.o.o.

Obrazložitve nagrad ter več informacij o Nagradi GZS so objavljene na spletni strani https://nagrada.gzs.si/  

KO-SI d.o.o., Slovenj Gradec

Primož Mlačnik je direktor podjetja KO-SI d.o.o. iz Slovenj Gradca od leta 2007. Poklicna pot je začel v podjetju Železarna Ravne - Noži in nadaljeval v podjetju Prevent TRO Prevalje. Odločitve sprejema kot kompromis razuma in empatije, ustvarja ekipni duh in ima zmeraj pozitiven odnos.

V podjetju KO-SI so eden izmed vodilnih proizvajalcev tehnoloških izdelkov iz naravnih vlaken na evropskem trgu. V svoje programe vključujejo le najboljše surovine, ki jih ponuja narava. Z nenehnim razvojem tehnoloških procesov in uvajanjem novih naravnih materialov iz obnovljivih virov ustvarjajo vrhunske in ekološke produkte, s katerimi so prisotni v več kot 30 državah.

Tehnološki napredek biotehnologije in eko-vezivnih materialov je v zadnjem času v velikem razcvetu, zato sledijo novostim in se povezujejo s ponudniki in univerzitetnimi centri znanj. V podjetju raziskujejo možnost uporabe novih naravnih materialov za tehnične namene, predvsem uporabo ostankov (slama/stebla rastlin), ki so v veliki meri neizkoriščeni. Pomembnost zelenega prehoda in uporabe naravnih materialov povečuje povpraševanje po produktih, širitve proizvodnega portfelja pa omogočajo, da obdržijo trenutne tržne deleže kupcem ponudijo zanimive produkte iz bio materialov.

Čisti prihodki v podjetju v zadnjih treh letih rastejo povprečno po stopnji 7%, ustvarjena dodana vrednost pa se je v tem času povečala za 20% letno. Namen investicij zadnjega časa je bila takojšnja vzpostavite energetske neodvisnosti, saj ima podjetje precejšnje potrebe po električni in toplotni energiji.

Podjetje  razvija in opremlja lastni proizvodni proces z elementi integrirane avtomatizacije, kot je avtomatsko tehtanje in merjenje izdelkov, avtomatizirani procesi zlaganja, uporaba industrijskega vida za odpravljanje napak ter magnetna detekcija vključkov. Tudi na področju trajnosti je naredilo odločne korake, saj vzpostavlja lokalno samostojno energetsko omrežje z lastno kogeneracijo in sončno elektrarno, ki sta učinkovito povezani in tudi vodeni za optimalni izkoristek v vseh proizvodnih procesih.

Družba KO-SI tvori strateška zavezništva na trgu predvsem z možnostjo hitrega prilagajanja ponudbe izdelkov, intenzivnega razvoja novih izdelkov, ki predstavljajo novitete na mednarodnih trgih in hkrati tudi kupcem omogočajo konkurenčne prednosti.

Čisti prihodki v podjetju v zadnjih treh letih rastejo povprečno po stopnji 5 %, ustvarjena dodana vrednost pa se je v tem času povečala za 8 % letno.

Primožu Mlačniku iskreno čestitamo in se veselimo nadaljnjih uspehov koroških podjetij.

V kolikor bi želel  prejemati e-novice Koroške gospodarske zbornice še kdo od vaših sodelavcev, nas prosim o tem obvestite na mail koroska.gz@gzs.si.

Želim vam lep dan,

Katja Pokeržnik, MSc,
direktorica

Gospodarska zbornica Slovenije

Koroška gospodarska zbornica

Koroška cesta 47, 2370 Dravograd

m: 031 647 677

e: katja.pokerznik@gzs.si w: www.gzs.si/oz_koroska

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.