Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Dokazovanje transfernih cen s poslovnega in davčnega vidika, Dravograd, 16.4.2015

 
Popust za člane GZS!

 

Transferne cene so cene, ki si jih med seboj zaračunavajo povezane osebe, pri čemer se kot povezane osebe načeloma štejejo družbe (lahko tudi družbe in fizične osebe), ki so kapitalsko medsebojno povezane z vsaj 25%. Za transferne cene se predpostavlja, da niso enake tržnim cenam, ker se ne oblikujejo nujno na trgu. Zato morajo davčni zavezanci dokazovati, da so tudi pri oblikovanju (medsebojnih) transfernih cen upoštevali tržne principe.

Na seminarju boste spoznali, kako naj se oblikujejo transferne cene s poslovnega vidika ter kakšne so glavne davčne omejitve pri tem. Seznanili vas bomo tudi z vsebino dokumentacije za transferne cene ter načini dokazovanja ustreznosti transfernih cen pred davčnim organom.

Ker je v zadnjem času na področju transfernih cen veliko davčnih inšpekcijskih nadzorov, bomo predstavili tudi zadnje izkušnje na konkretnih primerih ter izpostavili, na kaj morajo biti davčni zavezanci še posebej pozorni, kadar se napove davčni inšpektor.

Ugledna strokovnjaka za področje transfernih cen, ki bosta izvedla seminar, sta garancija, da boste udeleženci dejansko dobili vpogled v celotno problematiko transfernih cen, ki je v prvi vrsti poslovne narave, šele v nadaljevanju pa tudi davčne narave.

Seminar bo

v četrtek, 16. aprila 2015 od 9.00 do 14.30 ure v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška v Dravogradu, Koroška 47.

PROGRAM SEMINARJA: 

  • pomen transfernih cen pri koriščenju ugodnosti delovanja v skupini podjetij,
  • transferne cene kot temeljni poslovni in davčni problem (transferne cene so v prvi vrsti poslovni problem),
  • proces planiranja transfernih cen v skupini podjetij (kako planiranje vpliva na transferne cene in obratno),
  • transferne cene z davčnega vidika (ugotavljanje prihodkov in odhodkov na področju transfernih cen),
  • priprava dokumentacije za transferne cene (kako pripraviti ustrezno dokumentacijo za transferne cene),
  • dokazovanje ustreznosti transfernih cen (uporaba baze Amadeus za finančno analizo primerljivosti)
  • praktični vidik inšpiciranja transfernih cen (kako se pripraviti na obisk davčnega inšpektorja).

 PREDAVATELJA:

  • mag. Barbara Guzina, samostojna davčna svetovalka. Izkušnje je pridobila kot direktorica oddelka za davčno svetovanje in davčna svetovalka pri mednarodni revizijski in svetovalni družbi Deloitte in v tujini. Na Nizozemskem je sodelovala pri pripravi dokumentacije s področja transfernih cen za največja podjetja v EU. Je predavateljica in avtorica številnih člankov in priročnikov s področja davkov. V letu 2013 je bila s strani Vlade RS imenovana za enega izmed štirih slovenskih arbitrov za transferne cene v Evropski Uniji.
  • mag. Štefan Kuhar, direktor davčnega področja v Gorenju d.d.. Pred tem je v okviru DURS vodil skupino za transferne cene in sodeloval pri pripravi veljavne davčne zakonodaje, je avtor knjige Transferne cene – poslovni in davčni vidik, pisec mnogih strokovnih člankov, redni predavatelj na strokovnih izobraževanjih, konferencah...

 KOTIZACIJA:

  • člani GZS Območne zbornice Koroška: 148,20 € + DDV na udeleženca, plačilo 180,80 €.
  • nečlani: 228,00 € + DDV na udeleženca, plačilo 278,16 €.

POMEMBNO: pri več prijavah iz istega podjetja imajo vsi udeleženci 10% popust!

Kotizacija vključuje obsežno strokovno gradivo, postrežbo in odgovore na vaša vprašanja po mailu še en mesec po izvedeni delavnici.

Kotizacijo vplačajte pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo do 10.4.2015 do 15.00 ure na e-naslov  oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo.

Vabimo vas, da izkoristite možnost izobraževanja v regiji in se nam pridružite!


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

Obrazec za prijavo





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.