Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Seminar Uporaba globalnega logističnega standarda MMOG/LE za doseganje nivoja A-dobavitelja, Dravograd, 18.9.2014

 
Popust za člane GZS!

 

 

Spoštovani!

V sodelovanju s podjetjem M2M vas vabimo na seminar z naslovom:

Uporaba globalnega logističnega standarda MMOG/LE za doseganje nivoja A-dobavitelja

KDAJ?

V četrtek, 18. septembra 2014 od 12.00 do 14.00 ure.

KJE?

Predavalnica GZS Območne zbornice Koroška, Koroška cesta 47 v Dravogradu.

NAMEN SEMINARJA: 

Rastoča, globalna avtomobilska industrija je odvisna od učinkovite verige oskrbe. Za uveljavljanje vitke proizvodnje pri proizvajalcih avtomobilov (OEM-ih) je odločilno, da dobavitelji dostavijo pravi produkt, ob pravem času, na pravo mesto. V avtomobilski industriji to pomeni, da mora biti učinkovitost dobav na višji ravni, kot je sprejemljiva v nekaterih drugih proizvodnjah. Dobavitelji v avtomobilski industriji morajo znati učinkovito uravnotežiti proizvodnjo in naročila, se izogibati prevelikim zalogam, zastarelim produktom in visokim stroškom izrednih dostav.

S širitvijo in večanjem trgov, OEM-i in dobavitelji prvega nivoja zahtevajo spoštovanje naprednih standardov poslovanja, ki zagotavljajo večjo učinkovitost oskrbe. Skupni, globalni standard – MMOG/LE – ki opisuje najboljše poslovne prakse za dobavitelje, pomaga dosegati višjo učinkovitost globalne avtomobilske industrije in vodi k perfektni učinkovitosti dostav.

 Obvladovanje materialnih tokov in logistike v podjetju je predpogoj za uvrstitev med A-dobavitelje in za doseganje dobrih rezultatov v poslovanju. Učinkovite dobave kupcem, boljša komunikacija s poslovnimi partnerji, manj zastojev, zmanjšanje zalog, prihranki materiala, zmanjšanje količine predelav oziroma popravil, zmanjšanje incidentov v logistiki (npr. neskladnost vsebine pakiranja in oznak), zmanjšanje izrednih stroškov dostav in drugih stroškov – vse to so cilji, ki jih mora proizvodno podjetje dosegati, če hoče biti vrhunski dobavitelj in dosegati dober poslovni rezultat.

Seveda ni vprašanje, ali si podjetje želi dosegati te cilje! Vprašanja so druga:

 • Kako najbolje organizirati procese?
 • Katera pot do tega je prava?
 • Koliko časa in denarja bo potrebno investirati?
 • Kako vemo, da bomo dosegli cilj?
 • Je že kdo to uspešno preizkusil? Kako bomo to dosegli?
 • Kdo nam lahko pri tem pomaga?

V avtomobilski industriji in v drugih verigah oskrbe, je odgovor na ta vprašanja že nekaj časa znan – najboljše poslovne prakse so definirane z globalnim spiskom zahtev o organizaciji in načinu izvedbe procesov v proizvodnih podjetjih. Standard se imenuje »MMOG/LE« in je globalno uveljavljen. V imenu svojih članic ga usklajujeta združenji AIAG in Odette.

Seminar je namenjen avtomobilskim in industrijskim dobaviteljem, dobaviteljem komponent in vsem proizvajalcem. Direktorjem, vodjem logistike, komercialistom (nabave in prodaje), planerjem proizvodnje in IT strokovnjakom.

VSEBINA:

 • Kaj je MMOG/LE in kdo ga uporablja
 • Standard MMOG/LE
 • Poglavja in pregled glavnih kriterijev
 • Proces ocenjevanja - samoocena
 • Izdelava Gap analize
 • Načrt implementacije rešitev in spremljanje napredka
 • Prikaz primera implementacije pri dobavitelju, ki je dobil oceno A
 • Opis projekta implementacije rešitev skladnih s standardom MMOG/LE
 •  Zaključek in pogovor.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:
Za člane GZS Območne zbornice Koroška je seminar BREZPLAČEN, za nečlane pa znaša kotizacija 10 € + DDV na udeleženca.
Kotizacijo nakažite pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do 15.9.2014 do 15.00 ure na e- naslov oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo.

VLJUDNO VABLJENI!

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.