Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Celodnevna delavnica Z razvojem karizme do poslovne odličnosti, Dravograd, 26. marec 2013

Ugodnosti za člane GZS

 Popust za člane GZS
 

  

Vabimo vas na praktično celodnevno delavnico poslovne odličnosti, ki je namenjena vsem,ki si želijo v poslovnem svetu tudi osebni razvoj, ki je ključ do harmoničnih medsebojnih odnosov.

NAMEN PROGRAMA

Trening je naravnan tako, da se seznanimo z zakonitostmi delovanja osebnostnih inteligenc in učinkovitega sporazumevanja z zavedanjem možnosti IZBIRE. Tako se lahko vzpostavijo med sodelavci bolj učinkoviti, prijetni in kakovostni odnosi. To vpliva na učinkovitost dela in prihranek časa. Skozi učinkovitejše delo in višjo raven motivacije je naše zadovoljstvo večje. Ne počutimo se več “izžete” (vloga žrtve), ker pridobljena znanja prenesemo v konkretne situacije.

Za učinkovito delovanje vsakega posameznika ali organizacije je ključno, da razvija dve pomembni strateški konkurenčni sposobnosti:

SENZIBILNOST- sposobnost hitrega zaznavanja, razumevanja in soustvarjanja sprememb v okolju in
FLEKSIBILNOST - sposobnost hitrega notranjega prestrukturiranja za izvedbo potrebnih sprememb, ki jih zahteva trg.

VSEBINA PROGRAMA

Delavnica bo izkustvene narave, praktično bomo trenirali:

Razvoj vseh treh inteligenc ( je zavestno in načrtno delo) zajema veliko elementov, predvsem pa je povezana z razvojem naše osebnosti oz. KARIZMO.

Kaj je celostna uspešna osebnost, oziroma KARIZMA?

Ugotovljeno je, da je za uspehbodisi na osebnem ali poslovnem področju potrebno več kot le akademska inteligenca, ki jo imenujemo IQ… Najnovejše biološke raziskavepoudarjajo pomembnost sodelovanja soodvisnosti med razumom in čustvom. To je povezava med glavo in srcem. Ustvarjalno vodenjemora kombinirati spretnosti leve možganske polovice s strastjo in intuicijo desne.

Celostno uspešna oseba se zaveda, da mu izobrazba in IQ prinašata samo 20% uspeha tako v življenju kot v poslovnem svetu.

Trening omogoča različna spoznanja: katera učinkovito vplivajo na preostale lastnosti treh inteligenc in kar v 80% odločujoče vplivajo na uspeh v vseh področjih življenja.

S katerimi inteligencami se bomo »srečali«?

a/ EQ – čustvena inteligenca - naša čustva so izvor naše energije,
b/ PQ – osebnostna inteligenca, kako jo prepoznamo v praksi, na delovnem mestu?
c/ SQ – duhovna inteligenca - človeškim bitjem omogoča ustvarjalnost, SQ povezuje
vse inteligence in nam omogoča FLEKSIBILNOST, ki je nujen pogoj pri vodenju in samo vodenju. Kako ta znanja prenesti v vsakdanje življenje? Ljudje z razvitim SQ jem so dobri voditelji, vpraksi pokažejo, kako se določene stvari lahko udejanjijo, so zelo navdihujoči.

Med treningom bomo poskušali prepoznati svoje lastnosti, ki nas podpirajo in lastnosti, ki nas ovirajo pri kreativni ustvarjalnosti in sicer:

  • različne tehnike vodenja, ki nam omogočajo v praksi učinkovito reševanje vsakodnevnih izzivov v konfliktih.
  • Ustvarili bomo pogoje kreativne ustvarjalnosti, s tem zmanjšali stres.
  • Reševali bomo komunikacijske nesporazume na kreativen način, ohranili veliko energije, potrebno za ustvarjalnost.
  • Spoznali bomo različne tipe osebnosti, ki nam v praksi omogočajo boljše razumevanje sodelavcev ali najbližjih.
  • Učili se bomo, kako pohvala in kritika vplivata na naše poslovne in osebne odnose.
  • Učili se bomo pravilnega miselnega procesa v vsakodnevnih in poslovnih situacijah in posledični vpliv na fiziološke reakcije telesa z vplivom na naše zdravje.
  • Trening bo potekal zelo sproščeno, z vključevanjem sprostitvenih tehnik. Od srca se bomo nasmejali, bodite sproščeno oblečeni.
  • S pridobljenim znanjem treninga boste polni elana in pozitivne energije, ki jo boste prenesli domov, na delovno mesto…

Ta konkretna znanja v praksi prinašajo:

• prihranek časa,
• dobro atmosfero med zaposlenimi,
• hitro reševanje problemov,
• prevzem odgovornosti,
• manj izgovorov,
• boljšo finančno stabilnost,
• boljšo psihofizično kondicijo in zdravje.

Trenirali bomo:
odzive na frustracijo v komunikaciji in kako frustracija nastane ( odziv karizmatične osebe), prepoznavanje simpatije, antipatije in empatije v odnosih.
Trenirali bomo aktivno poslušanje, si ogledali didaktični film in izvedli praktične vaje.
Seznanili se bomo z uporabo unikatne, učinkovite tehnologije, ki temelji na raziskavah nevroznanosti in medicine. To je harmonizator dihanja – dihalni biofeedback. Ta nam omogoča odpravljati »blokade na osebnem nivoju« na nežen in naraven način s pravilnim harmoničnim dihanjem.

DATUM IN KRAJ IZVEDBE:
Delavnica ( 7 šolskih ur ) bo v torek, 26. marca 2013 v prostorih GZS Območne zbornice Koroška, Koroška cesta 47, Dravograd. Začnemo ob 9.00 uri.

PREDAVATELJICA:
Trenerka Blanka Gašperlin kot svetovalka za kakovost odnosov na področju celostne – holistične obravnave človeka deluje že od leta 1984. Posameznike in skupine slovenskih podjetij trenira poslovne veščine, samovodenje in učinkovitejše vedenjske vzorce. Pridobljena holistična znanja in vsakodnevna praksa ji omogočata sposobnost vživljanja v posameznika, ga navdušiti za celostni razvoj in iskati zanj in za skupinonajboljše rešitve.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:
Za člane GZS Območne zbornice Koroška znaša kotizacija 166 EUR + DDV na udeleženca, za nečlane 246 EUR + DDV in vključuje udeležbo, gradivo in pogostitev z napitki. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do 21.3.2013 do 15.00 ure na e-naslov oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo.

Naredite nekaj zase, pridružite se nam!

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.