Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Delavnica Poslovanje s Švico - delovnopravni, carinski in davčni vidiki - brezplačen seminar za člane GZS, Dravograd, 7.11.2012

Ugodnosti za člane GZS

 
  Popust za člane GZS

  

 

POSLOVANJE S ŠVICO – delovnopravni, carinski in davčni vidiki

7. november 2012, od 10.00 do 11.30 ure, GZS Območna zbornica Koroška, Koroška cesta 47, Dravograd

Spoštovani!

Vse več slovenskih podjetij se odloča za poslovanje v Švici, ki je s svojim visokim življenjskim standardom in industrijsko produktivnostjo ter moderno razvitim gospodarstvom privlačna tako za izvoznike kot tudi za investitorje.

Kljub temu, da ima sklenjenih vrsto trgovinskih sporazumov z EU, je poslovanje s Švico nekoliko drugačno kot poslovanje z EU, kjer veljajo načela enotnega trga storitev. Poleg tega poslovanje v Švici nekoliko otežujejo še štirje uradni in hkrati poslovni jeziki in kar 26 kantonov s svojimi pristojnimi institucijami.

Na delavnici bomo naredili kratek pregled dejavnikov, ki jih je potrebno upoštevati, ko želimo v Švici opravljati storitve, napotiti delavce, izvažati blago ali začasno izvoziti orodje idr., ter pogledali spletne strani posameznih pristojnih institucij v Švici, kjer lahko opravimo prijave, priglasitve ipd.

Predavali bosta mag. Maša Repež, namestnica direktorja v Centru za mednarodno poslovanje pri GZS, odgovorna za nemško govoreče trge in Urška Štimec iz Švicarskega veleposlaništva v Ljubljani.

KOTIZACIJA IN PRIJAVE:
Za člane GZS kotizacije ni!

Nečlani plačajo 120 EUR, DDV je vključen v ceno. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom delavnice na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 5.11.2012 do 10.00 ure na  oz.koroska@gzs.si, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

VLJUDNO VABLJENI!

 

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.