Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Seminar Vse o obveznem zavarovanju in drugih plačilih poslovodnih oseb in prokuristov, Dravograd, 9. maj 2012

Ugodnosti za člane GZS

 
  Popust za člane GZS

 

POSLOVODJE, LASTNIKI PODJETIJ IN PROKURISTI - POZOR !

Vse o obveznem zavarovanju, obdavčitvi nagrad za poslovodenje ter izplačilu in obdavčitvi drugih dohodkov poslovodnih oseb in prokuristov na enem mestu.

Kdaj in kje?

v sredo, 9. maja 2012 ob 13.00 uri
v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška v Dravogradu, Koroška 47.


S 1.1.2012 se je dokončno spremenil načina urejanja obveznega socialnega zavarovanja za lastnike zasebnih družb in zavodov, ki so poslovodne osebe - zavezanec za plačilo prispevkov za socialno varnost je zavarovanec sam, torej fizična oseba.

Navedena sprememba, kakor tudi sama obdavčitev izplačane nagrade poslovodji pa v praksi še vedno » buri duhove«, zato vas vabimo na kratki seminar - delavnico, kjer boste pridobili, poglobili, potrdili ali pa samo osvežili svoje znanje o navedeni problematiki.

IZ VSEBINE:

 • Kdo so zavezanci za prijavo v zavarovanje po 1.1.2011 oz. 1.1.2012,
 • kakšen je prednostni »vrstni red« podlag za zavarovanje, 
 • višina zavarovalne osnove za družbenike zasebnih družb in zavodov v RS, ki so poslovodne osebe (osnova za začetnike in zavarovalna osnova za leto 2012),  
 • kdo oddaja OPSVL in kdo je plačnik prispevkov - primeri iz prakse 
 • različni načini izplačila dohodka za vodenje poslovnega subjekta in obdavčitev le tega,  
 • kako je z izplačilom dnevnic, kilometrine, … v primeru poslovodnih oseb,  
 • kako je z obdavčitvijo dohodka, izplačanega za delo edinemu družbeniku, ki je poslovodna oseba (pojasnilo DURS-a)  
  • davčno (ne) priznavanje prispevkov za socialno varnost družbenikov - poslovodnih oseb (Pojasnila DURS-a),
  • obdavčitev dohodka prokurista (dve možnosti !), 
 • obdavčitev dividend, »nepravih« dividend …

  SEMINAR JE NAMENJEN:
  Direktorjem - lastnikom družb, vodjem računovodstva, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

  SEMINAR BO VODILA:
  Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe, zato strokovne vsebine na predavanjih nenehno prepleta s praktičnimi primeri iz poslovanja. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino, redno odgovarja na vprašanja naročnikov za založbo Verlag Dashöfer, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike.

  KOTIZACIJA IN PRIJAVE:
  Za člane GZS Območne zbornice Koroška znaša kotizacija 46 EUR + DDV na udeleženca, za nečlane 69 EUR + DDV in vključuje udeležbo, gradivo in napitke. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

  Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 4.5.2012 do 15.00 ure na e-naslov oz.koroska@gzs.si, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

  VLJUDNO VABLJENI!

 

 

 

 


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.