Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Seminar Izvrševanje sklepov o izvršbi na plačo in druge denarne prejemke delavca, Dravograd, 8.11.2011

Ugodnosti za člane GZS

 
  Popust za člane GZS
 

  

 

Vi sprašujete, mi odgovarjamo

V sodelovanju s Pravno službo GZS vas vabimo na seminar


 

IZVRŠEVANJE SKLEPOV O IZVRŠBI NA PLAČO IN DRUGE DENARNE PREJEMKE DELAVCA,

ki bo v torek, 8. novembra 2011, s pričetkom ob 12. uri,
v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška, Koroška 47, Dravograd.

 

VABILO NA SEMINAR

V praksi se pojavljajo številna vprašanja v zvezi z izvršitvijo sodnih in davčnih sklepov o izvršbi na plačo delavca, o vrstnem redu poplačila upnikov, omejitve pri izvršbi na plačo in druge. Če želite preveriti, ali pravilno izpolnjujete zakonske obveznosti in ustrezno izvršujete sklepe sodišča in davčne uprave, potem vam predlagamo, da se tega seminarja udeležite.

NAMEN SEMINARJA

Namen seminarja je preveriti, kakšni so pravilni postopki in kako ravnati v primeru izvršbe na plačo in druge prejemke delavca, v izogib napakam pri izvrševanju sklepov sodišča in DURS ter posledični odgovornosti delodajalca.

Pri tem se bomo osredotočili na osnove postopka izvršbe in zakonske podlage, vrstni red izvrševanja sklepov, na katere denarne prejemke lahko posežete in kakšne so druge omejitve, predvsem glede obsega izvršbe na plačo. Posebej bomo predstavili tudi sodno prakso s tega področja.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN

Direktorjem, vodilnim delavcem, kadrovskim delavcem, pravnikom in vsem ostalim, ki bi želeli izvedeti več in izboljšati svojo organizacijo.

VSEBINA SEMINARJA

1. Zakonske podlage
2. Kratek pregled izvršilnih postopkov
3. Izvršba na denarno terjatev
4. Izvršba na plačo in druge stalne prejemke, podprto s sodno prakso.

PREDAVATELJ

Igor Knez, univ. dipl. prav., je samostojni pravni svetovalec v Pravni službi GZS, kjer se ukvarja predvsem z delovnim pravom. Je član delovnih skupin na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve za pripravo zakonodaje, z izkušnjami iz svetovanja in predavanja s področja delovnega prava in drugih področij.

KOTIZACIJAIN PRIJAVE

  • člani GZS 40,00 EUR ( DDV vključen )
  • nečlani 100,00 EUR ( DDV vključen ).

Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Eventualne odjave sprejemamo do 4.11.2011 do 14.00 ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Vljudno vabljeni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.