Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Koroški inovatorji odlični tudi na nacionalnem nivoju!

Včeraj, 15.9.2010 na GZS v Ljubljani slovenski dan inovativnosti

GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE ŽE OSMIČ NAGRADILA INOVATIVNA PODJETJA, INOVATORJE V PODJETJIH TER SAMOSTOJNE INOVATORJE

Najbolj inovativnim med inovativnimi je Gospodarska zbornica Slovenije včeraj podelila priznanja za inovacije, nastale v letu 2009. 17 zlatih, 24 srebrnih in 12 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo preko 290 inovacij in preko 700 inovatorjev. GZS bo do konca septembra izbrala inovacije, ki so bile nagrajene v preteklih letih in ki ustrezajo tudi kriterijem Evropske komisije ter jih predlagala za kandidaturo za Evropskega izumitelja leta.

Priznanje za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Število in kakovost prijavljenih in nagrajenih inovacij so jasen pokazatelj, da ima Slovenija velik potencial za dvig konkurenčnosti gospodarstva, kar je v sedanjih zaostrenih gospodarskih razmerah toliko pomembneje. V letošnjem letu je bilo več prijav za inovacije, ki so nastale v sodelovanju med različnimi podjetji, univerzami in institucijami.

Oba slavnostna govornika, minister MVZT, Gregor Golobič in mag. Samo Hribar Milič, generalni direktor GZS, sta poudarila pomen inovativnosti za izhod iz krize in dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva.

Na svečani podelitvi priznanj je GZS nagradila 17 zlatih, 24 srebrnih in 12 bronastih priznanj. Inovacije iz preteklih let, ki ustrezajo pogojem razpisa Evropske komisije, bo do konca septembra predlagala za kandidaturo za Evropskega izumitelja leta. Priznanja za najboljše inovacije so prerasle v vseslovensko promocijo inovacije, kjer danes sodelujejo vse območne in regionalne zbornice GZS. Število prijav podjetij za natečaj najboljših inovacij se iz leta v leto veča, v letošnjem izboru je sodelovalo 290 inovacij in preko 700 inovatorjev iz slovenskih podjetij. V vseh letih, kar GZS organizira podelitev priznanj, je sodelovalo že več kot 2.500 inovatorjev.

Prvič je bila z zlatim priznanjem nagrajena tudi koroška inovacija in sicer so najvišje priznanje prejeli inovatorji Marko Kadiš, Marko Ažman, Andrej Vrečič, Gregor Herkovič, Savo Burja, mag. Marko Šuleriz podjetja Metal Ravne d.o.o. Ravne na Koroškem za inovacijo Odkovki iz 42 tonskega ingota.

Srebrno priznanje sta dobila inovatorja iz podjetja Noži Ravne d.o.o. Ravne na Koroškem,Viljem Pšeničnik in Egidij Hudrap za inovacijo Industrijski noži nove generacije »Duralife V+«.

Na Koroško so šla še tri bronasta priznanja, dobili so jih: 

  • inovatorji: Tomaž Linasi, Bojan Gradišnik, Bojan Lupuh, Mitja Sušec, Damjan Sidar, Danijel Breznik in Bernard Tomaž iz Prevent Lamitex Slovenj Gradec za inovacijo Pregledovalna naprava blaga s tekočim trakom in optičnim sistemom zaznavanja napak
  • Lesna TIP Otiški vrh d.d. Šentjanž pri Dravogradu oz. inovatorji:Andrej Lah, Boris Pajenk, Aleksander Sekuti za inovacijo Avtomatsko prilagajanje ploščinske teže iverne preproge glede na natresno težo suhega iverja SS ter
  • Nieros Metal d.o.o. Slovenj Gradec za inovacijo Pralnica kabinska CL-K800 DS, ki je plod dela inovatorjev Bojana Bricmana in Roka Spanžela.


Iskrene čestitke vsem nagrajencem! 

 

Naši nagrajenci:

 

  

 

  

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.