Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Seminar DDV - znova spremembe zakonodaje s 1.1.2011, Dravograd, 25.11.2010

V Uradnem listu RS, št. 85/10 so bile objavljene spremembe in dopolnitve Zakona o davku na dodano vrednost ZDDV-1. S podanimi predlogi se slovenski pravni red usklajuje s Smernico 2006/112/ES. Predlog dodatno vsebuje še nekatere tehnične popravke zakona. Predvidene spremembe bomo začeli uporabljati s 1.1.2011. Da se boste na spremembe lahko ustrezno pripravili, organiziramo za vas seminar.

PROGRAM SEMINARJA:
Spremembe Zakona o DDV-1 obsegajo kar 35 členov in upamo lahko le, da bodo prilagoditve pravilnika objavljene pred novoletnimi prazniki.
Poleg predvidenih sprememb bomo na seminarju skušali rešiti kar največ dilem, ki se pri izvajanju zakonskih določil pojavljajo v praksi.

  • sprememba kraja obdavčitve pri nekaterih storitvah
  • kako bodo obdavčene storitve javnih poštnih služb
  • prenehanje uporabe znižane davčne stopnje za dobavo stanovanj in kaj bo to prineslo v praksi
  • nepremičnine, izjave, novosti pri popravku odbitka DDV
  • oprostitve pri uvozu blaga, ki se naprej dobavlja v ES
  • razširitev uporabe 76.a člena in druge spremembe (sprememba priloge III.a)
  • razširitev solidarne odgovornosti
  • vprašanja iz prakse in odprava dilem..

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN:
vsem računovodskim delavcem, ki želijo odpraviti nejasnosti pri obračunavanju davka na dodano vrednost.

ČAS IN KRAJ:
seminar bo izveden v četrtek, 25. novembra 2010 s pričetkom ob 10.00 uri v dvorani naše zbornice, Koroška cesta 47 v Dravogradu.

SEMINAR BO VODILA:
Marija Verbančič, dipl. oec., davčna svetovalka in članica Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije, predavateljica na šoli za računovodje in knjigovodje za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije, z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami s področja vodenja poslovnih knjig za podjetja, samostojne podjetnike, društva.

KOTIZACIJA:
Za člane GZS Območne zbornice Koroška znaša kotizacija 105 EUR + DDV na udeleženca, za nečlane 157 EUR + DDV in vključuje udeležbo, gradivo in pogostitev. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun GZS številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 23.11.2010 do 14.00 ure na e-naslov oz.koroska@gzs.si , pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.