Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Delavnica Varčujmo z energijo, Dravograd, 26. oktober 2010

Varčujmo z energijo!
Kako?
Z uvedbo energetskega managementa!

Da bi lahko učinkovito zniževali stroške energije, moramo natančno spremljati porabo energije. To nam omogoča energetski monitoring oz. energetski management, ki naročniku pomaga pri nadaljnjih ukrepih in izboljšavah pri dodatnem zniževanju energije.

Vabimo vas na interaktivno delavnico, ki bo potekala v obliki predstavitve ključnih vsebin in praktičnih primerov, podajanja in izmenjave izkušenj

v torek, 26. oktobra 2010, od 11. do 14. ure
v naši predavalnici, Koroška 47 v Dravogradu.

SPOZNALI BOSTE:

  • kako spremljati in zmanjšati porabo energije (ukrepi) – varčevanje z energijo;
  • kateri so tisti ukrepi, ki niso investicijsko zahtevni;
  • kakšne so finančne prednosti uvedenih ukrepov;
  • na kaj morate biti pozorni pri sklepanju pogodb za energente;
  • stališče države in prakse v podjetjih glede uporabe obnovljivih virov energije – OVE in učinkovite rabe energije – URE in
  • državne spodbude in subvencije na tem področju. 

VSEBINA DELAVNICE:

  • upravljanje z energijo (kazalniki za spremljanje in izboljšanje porabe energije,…),
  • obvladovanje porabe zemeljskega plina v podjetjih,
  • raba električne energije v podjetjih,
  • raba obnovljivih virov energije ( OVE ) in učinkovite rabe energije ( URE ) ter spodbude s strani države.

Vsebine bodo predstavili strokovnjaki s področja energetike iz podjetja Petrol Energetika, d.o.o., Ravne na Koroškem, ki bodo z veseljem odgovorili na vaša vprašanja.

Morebitna vprašanja, ki se nanašajo na zgoraj navedene vsebine, lahko pred pričetkom delavnice posredujete na naš elektronski naslov, predavatelji se bodo še posebej pripravili in vam na delavnici podali odgovore.

Če želite pridobiti uporabno znanje s področja energetskega managementa, izpolnite priloženo prijavnico in se udeležite te zanimive in koristne delavnice.

KOTIZACIJA:

Izvedbo delavnice sofinancira Petrol Energetika d.o.o., zato je kotizacija simbolična, vključuje izvedbo delavnice in strokovno gradivo. Za člane GZS Območne zbornice Koroška znaša 15,00 € + DDV za udeleženca, za nečlane pa 30 € + DDV. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Morebitne odjave sprejemamo do 22.10.2010 do 14.00 ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.  


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.