Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Seminar Od podjetniške ideje do bančnih posojil, Dravograd, 8. junij 2010 ob 10. uri

V torek, 8. junija 2010 ob 10.00 uri vas vljudno vabimo v predavalnico GZS Območne zbornice Koroška, Koroška cesta 47 v Dravogradu na seminar Od podjetniške ideje do bančnih posojil.

Kako izbrati oziroma najti najustreznejši način financiranja, je vprašanje, s katerim se podjetniki srečujejo v vseh fazah razvoja podjetja. Predvsem se morajo odločiti med financiranjem z lastnimi viri ali pa z denarjem iz zunanjih virov. Najpogosteje se odločajo za pridobitev dodatnih finančnih virov v bankah, ki so tradicionalni vir zunanjih virov in predstavljajo najpomembnejši vir financiranja podjetnikov.

Zaradi pomembne vloge podjetništva v slovenskem prostoru in problema financiranja, želimo predstaviti različne načine pridobivanja sredstev in s tem pomagati podjetnikom pri zagotavljanju sredstev.Opredeliti in pojasniti želimo, kako se učinkovito pripraviti in pristopiti do banke za pridobitev kredita za osnovna in obratna sredstva ločeno. Istočasno bomo predstavili vsebino investicijskega programa, s poudarkom na »glavnih pasteh» pri pripravi le tega, ki pestijo v praksi.

VSEBINA:

 • funkcije poslovne banke,
 • zavarovanje posojila,
 • problemi, ki prevladujejo pri podjetnikih v zvezi z bančnimi posojili,
 • informacijski tok med podjetniki in banko,
 • ostali možni viri financiranja (strukturni skladi),
 • dokumenti, potrebni za pridobitev posojila pri banki,
 • vsebina investicijskega programa (poudarek na najpomembnejših poglavjih),
 • najpogostejše napake podjetnikov pri zagotavljanju sredstev.

NAMEN IN CILJ SEMINARJA:

 • kje in kako pridobiti različne finančne (posojilne) vire,
 • način zagotavljanja denarja za investicije pri banki,
 • glavne »pasti« pri pripravi investicijskegaprograma.

IZVEDBA SEMINARJA:

Predavateljica mag. Božena Kramar je samostojna investicijska analitičarka pri banki. Je dolgoletna ocenjevalka investicijskih programov/poslovnih načrtov za podjetja v Sloveniji in tujini ter tudi višješolska predavateljica ekonomskih predmetov in izvajalka strokovnih seminarjev na temo financiranja.

KOTIZACIJA

vključuje izvedbo delavnice, strokovno gradivo in postrežbo. Za člane GZS Območne zbornice Koroška znaša 84,00 € +DDV za udeleženca, za nečlane pa 137 € +DDV. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja. Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 4.06.2010 do 14.00 ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Dodatne informacije:
Tatjana Kupnik
Tel. 02 87 23 252
e-pošta: tatjana.kupnik@gzs.si


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.