Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Delavnica Bonitete, darila in donacije v luči davčne zakonodaje, Dravograd, 20.5.2010

Odločitev o tem ali zaposlenemu dovoliti uporabo službenega vozila tudi v zasebne namene, ga za dobro delo nagraditi z vikend paketom v Portorožu, ali pa mu preprosti zvišati plačo, ali motivirati zaposlene s pomočjo izleta v neznano ali organizacijo piknika, komu donirati sredstva, kaj podariti poslovnim partnerjem, zaposlenim... je v veliki meri odvisna od obdavčitve posamezne vrste dohodka (boniteta - kaj je in kaj ni, drugi dohodek) ter davčnega priznavanja takšnega stroška-odhodka.

Če se vam ob navedeni tematiki porajajo razna vprašanja, dileme, ali pa si le želite osvežiti svoje znanje o obdavčitvi oz. davčnem vidiku bonitet, daril in donacij, vas vabimo, da pridete

v četrtek, 20. maja 2010 ob 10.00 uri
v predavalnico GZS Območne zbornice Koroška, Koroška cesta 47 v Dravogradu

in se udeležite delavnice, na kateri bomo skupaj, s pomočjo primerov iz prakse, pojasnil in odgovorov, odgnali dvome o navedeni temi, ter vas opozorili na nejasnosti in pasti, ki pa jih žal v praksi ni malo!

Ob tem pa vsekakor ne bomo pozabili tudi na najpogostejše »bonitete« in ugodnosti v praksi kot so:

 • uporaba službenega avtomobila za privatne namene (še vedno zelo aktualna boniteta, ob kateri se vsakodnevno poraja na kupe vprašanj!)
 • nastanitev, plačilo najemnine za stanovanje, koriščenje počitniških hišic, apartmajev v lasti delodajalca,
 • plačilo zdravstvenih pregledov (managerski pregled, cepljenja…)
 • nakup »obleke« in »obutve«
 • obdarovanje poslovnih partnerjev.

IZ VSEBINE:

 • Boniteta je ugodnost v naravi in ne denarju!!!
 • Kakšne evidence je priporočljivo voditi v primeru, da imamo služben avto?
 • Različna obdavčitev daril glede na prejemnika (zaposleni, otrok zaposlenega, zunanji sodelavec, poslovni partner, lastnik),
 • Darila in DDV !
 • Vrednotenje bonitet
 • Ali moramo samostojnemu podjetniku (s.p.), ki uporablja službeno vozilo v zasebne namene obračunati»boniteto« ?,
 • Na kaj moramo biti pozorni pri »doniranju« (komu , kakoin koliko),
 • Ali je vsaka donacija davčno priznana ?

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA:
vodjem financ, računovodstva in zaposlenim, ki obračunavajo plače, povračila stroškov v zvezi z delom…, direktorjem in lastnikom družb, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

IZVEDBA DELAVNICE:
Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka z licenco ZDSS, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Predavala je že na več kot 100 seminarjih in usposabljanjih, je avtorica številnih člankov z davčno vsebino, kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi tri priročnike.

KOTIZACIJA
vključuje izvedbo delavnice, strokovno gradivo in postrežbo. Za člane GZS Območne zbornice Koroška znaša 94,00 € +DDV za udeleženca, za nečlanepa 154 € +DDV. Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Sloveniještevilka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 18.05.2010do 14.00 ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Prijavnica je priložena, prijave sprejemamo tudi preko spleta www.gzs.si/oz_koroska.

Dodatne informacije:
Tatjana Kupnik
Tel. 02 87 23 252
e-pošta: tatjana.kupnik@gzs.si


Pripeti dokumenti

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.