Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Seminar DDV 2010 po novem, Dravograd, 13. maj 2010 ob 10. uri

Obračunavanje DDV po spremembah ZDDV-1 in po spremenjenem pravilniku - nejasnosti, ki jih srečujemo v praksi in kako jih reševati

Zakon o DDV-1, katerega določila uporabljamo v letu 2010 je vnesel v prakso številne nejasnosti in posebnosti, dodatne dileme pa so nastale še ob uveljavitviPravilnika o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju davka Zakona o DDV-1 v začetku aprila 2010.

Zaradi vsega navedenega in na podlagi pregleda predlogov zakonskih sprememb, vas bomo na praktičnih primerih seznanili z vsemi novostmi in sicer:

  • o spremenjenih pravilih glede določitve kraja obdavčitve prevoznih storitev
  • z novimi pojasnili DURS o obdavčevanju prevoznih storitev in potrebnih dokazilih
  • kako obvladujemo obdavčitev dobav po 76. a členu - obrnjeno davčno breme
  • kako bo z obdavčitvijo gradnje stanovanjskih enot po 1.1.2010
  • kako vzpostaviti davčne evidencein kaj sodiv DDV-O obrazec
  • kako reševati nejasnosti, ki se pojavljajo v praksi.

IZ PROGRAMA:

  • kraj obdavčitve prevoznih storitev, pravila uporabe in uživanja, kdaj in kako obdavčiti prejeto storitev prevoza od prevoznikov iz tretjih držav
  • s kakšnimi dokazili mora razpolagati prevoznik v primeru oprostitev obdavčitve
  • kaj vse sodi v obdavčitev po 76. a členu in kako razmejujemo različne dobave, težave v praksi in nova pojasnila davčne uprave
  • poročanje in skladnost poročil s podatki iz DDV-O obrazca
  • gradbene storitve in njihova obdavčitev letos in po 1.1.2011.

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN:
vsem, ki se srečujejo z obračunavanjem DDV, lastnikom družb, komercialistom, vodjem računovodskih servisov, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima.

ČAS IN KRAJ:
seminar bo izveden v četrtek, 13. maja 2010 s pričetkom ob 10.00 uri v dvorani naše zbornice, Koroška cesta 47 v Dravogradu.

SEMINAR BO VODILA:
Marija Verbančič, dipl. oec., davčna svetovalka z licenco Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije in dolgoletnimi izkušnjami na področju vodenja knjig in svetovanja predvsem za majhne družbe, samostojne podjetnike, društva.

KOTIZACIJA:
vključuje izvedbo delavnice, strokovno gradivo in postrežbo. Za člane GZS Območne zbornice Koroška znaša 94,00 € +DDV za udeleženca, za nečlanepa 154 € +DDV.

Kotizacijo je potrebno nakazati pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Sloveniještevilka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. Eventualne odjave sprejemamo do 11.5.2010 do 14.00 ure na naš e-naslov, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

INFORMACIJE:
Tatjana Kupnik
Tel. 02 87 23 252
e-pošta: tatjana.kupnik@gzs.si


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.