Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: Vabilo na predstavitev NEK 2 in TEŠ 6, Dravograd, 21. april 2010

Energija je ključni dejavnik človekovega razvoja in zagotavlja življenjske ravni skozi čas. Ena najpomembnejših oblik energije je električna energija. Njena poraba v svetu narašča glede na raven in hitrost družbenogospodarskega razvoja, na drugi strani pa se razpoložljivi viri primarne energije krčijo ali pa so že v veliki meri izkoriščeni. Smiselno je torej izkoriščati vse razpoložljive vire.

Okoljske zahteve pri proizvodnji električne energije so vedno večje. Zanesljivost oskrbe porabnikov z električno energijo postaja tudi vse resnejše vprašanje za nacionalna gospodarstva. Električne energije namreč ni možno uvažati v neomejenih količinah, zato je visoka stopnja samooskrbe nujna.

Največja slovenska proizvajalca električne energije sta Termoelektrarna Šoštanj in Nuklearna elektrarna Krško. Elektroenergetski sistem Slovenije bi brez novih vlaganj postal nestabilen. Dejstvo je, da sta projekta TEŠ 6 in NEK 2 komplementarna projekta in v državi za zagotavljanje energetske samostojnosti in stabilnosti potrebujemo oba.

Na zbornici ocenjujemo, da koroško gospodarstvo z navedenima projektoma ni seznanjeno v zadostni meri, zato smo povabili pristojne za oba projekta, da nam predstavijo prednosti in slabosti predvidenih investicij. Z nami bodo: Borut Meh, generalni direktor HSE d.o.o. s sodelavciin Martin Novšak, direktor GEN Energije d.o.o. s sodelavci. Vabimo vas, da se nam pridružite

v sredo, 21. aprila 2010, ob 12.00 uri
v sejni sobi GZS Območne zbornice Koroška, Koroška cesta 47 v Dravogradu.

PROGRAM :  

  • ob 12.00 uri : pomen in priložnosti vlaganj v energetsko oskrbo Slovenije( Mojca Kert Kos, predsednica GZS Območne zbornice Koroška ) 
  • ob 12.05 uri : predstavitev projekta Jedrska elektrarna Krško 2 ( JEK 2 ) ( Martin Novšak, direktor GEN Energije)
  • ob 12.25 uri: predstavitev projekta izgradnje TEŠ 6 ( Borut Meh, generalni direktor HSE)
  • ob 12.45 uri: razprava o predstavljenih projektih.

Za nemoteno izvedbo srečanja vas prosimo, da nam svojo udeležbo do vključno 19.4.2010 potrdite na e-naslov oz.koroska@gzs.si ali telefon 02 87 23 250.

Mojca Kert Kos
Predsednica GZS Območne zbornice Koroška

  

 

 

Fotogalerija

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.