Koroška gospodarska zbornica

Novice


Arhiv: POTNI STROŠKI DOMA IN V TUJINI - pereča vprašanja in odgovori!, Dravograd, 17. junij 2015

Zaradi nedorečenosti, zaradi  sprememb predpisov in mnenj vezanih na temo potnih stroškov, se v praksi še vedno prepogosto dogaja, da se pri  obračunu, morebitni obdavčitvi in izplačilu le teh, mnogokrat sprašujemo ali ravnamo pravilno in zakonito. Sprašujemo se »kakšna« dnevnica pripada delavcu, ki je bil na službeni poti, je obdavčena, kaj pa kilometrina, nadomestilo za ločeno življenje,… 

Da bo dilem - VPRAŠANJ čim manj, vas vabimo na seminar, katerega namen je podati odgovore na najbolj pereča vprašanja vezana na navedeno temo!

 

KDAJ IN KJE? 

V sredo, 17. junija 2015 od 9.00 do 13.00 ure
v predavalnici GZS Območne zbornice Koroška  v Dravogradu, Koroška 47.

 

PROGRAM SEMINARJA:

·          ZDR-1 in kolektivne pogodbe v povezavi s »pravico« do povračila stroškov nastalih na službeni poti.
·          Osnova za povračilo potnih stroškov - POTNI NALOG ( njegov pomen, sestavine, najpogostejše napake pri »pisanju« le teh).
·          Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja   ter Uredba o povračilu stroškov za službena
           potovanja v
           tujino (za koga veljata, kaj določata, kdaj sta se nazadnje spremenili, …).
·          Povračila stroškov službenih poti v primeru drugih dohodkov iz zaposlitve (obdavčitev le teh - da ali ne?).
·          Poročanje o izplačanih povračilih potnih stroškov preko REK obrazcev.
·          Mnenja in pojasnila FURS-a o le teh , …

 SEMINAR JE NAMENJEN:
vodjem računovodstva, vodjem računovodskih servisov, knjigovodjem, direktorjem in lastnikom družb, svetovalcem in vsem, ki jih to področje zanima. 

IZVEDBA SEMINARJA:
Seminar bo izvedla Jana Galič, dipl.ekon., davčna svetovalka, dolgoletni vodja finančno računovodske službe. Je članica državne izpitne komisije za NPK kvalifikacije knjigovodja oz. računovodja in samostojna izvajalka številnih seminarjev, delavnic in usposabljanj s področja računovodstva in davkov. Je avtorica mnogih člankov z davčno vsebino,  kot avtorica in soavtorica pa je izdala tudi štiri priročnike. 

KOTIZACIJA:

  • člani GZS Območne zbornice Koroška: 78,00 € + DDV na udeleženca, plačilo 95,16 €.
  • nečlani:  128,00 € + DDV na udeleženca,  plačilo 156,16 €. 

Kotizacija vključuje udeležbo na seminarju, strokovno gradivo, postrežbo in odgovore na vaša vprašanja po mailu še en mesec po izvedenem seminarju.

Kotizacijo vplačajte pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije  številka 02924-0017841495, sklic 3010 + matična številka podjetja.

PRIJAVE:
Prijave sprejemamo do 12.6.2015 do 15.00 ure na e-naslov oz.koroska@gzs.si, do istega dneva tudi odjave, sicer se kotizacija zaračuna v celoti oziroma je ne vračamo.

Vabimo vas, da izkoristite možnost izobraževanja v regiji in se nam pridružite!

Fotogalerija

Obrazec za prijavo

 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.